Povežite se s nama

Zabava & Stil

Crni ribar & The Blues Infusion za subotnje otvaranje 15. Fontana blues festivala

Objavljeno:

- dana

ZA DUŠU

U subotu 22. srpnja s početkom u 20.30 sati započinje 15. Fontana blues festival. Na Kazališnom trgu prvo će nastupiti Crni ribar i potom The Blues Infusion od 22 sata.

Bend Crni ribar dolazi iz Huma na Sutli u hrvatsko-slovenskoj kombinaciji. Sastoji se od Krešimira Cipana, Tomislava Cipana i  Zorana Štroka na gitari i vokalu, Davora Strmečka na vokalu i perkusijama, Siniše Hercega na basu te Blaža Tepeša na vokalu i bubnju. Ton majstor je Nejc Tepeš.

Bend ima dugogodišnje iskustvo sviranja rock, blues i country klasika izvođača Stevie Ray Vaughn, Garry Moore, CCR, ZZ-TOP, Lynard Skynard, The Rolling Stones, The Beatles, The Eagles, Santana, Clapton i drugi.

Bend The Blues Infusion dolazi iz Austrije te donosi mješavinu širokog spektra glazbenih žanrova. Streme crossover obradama miješajući izvorne skladbe i manje poznate blues klasike koje dodatno upotpunjuju rock i jazz elementima.

The Blues Infusion čini pet članova: Friedrich Salek, Dušan Milenković, Peter Dürr, Peter Peduzzi i Werner Müller.

Festival se nastavlja u nedjelju, 23. srpnja u 20.30 nastupom InRoots blues tria te Boogiebass od 22 sata.

InRoots blues trio

Nakon višegodišnjeg djelovanja u brojnim blues i rock sastavima (Harpoon Blues band, Made in Iron, Floydian Split…), duboko inspirirani tradicionalnim bluesom Ivana,Vice i Lovre krajem 2013. u Splitu pokreću InRoots – the essence of blues.

Glazba u kojoj InRoots nalaze inspiraciju je Delta, Mississippi hill country, Boogie i Swamp blues. Naravno, tu su i autori koje ističu kao uzore: R.L.Burnside, Slim Harpo, Bo Diddley, Little Walter, Charlie Musselwhite te od modernijih Moreland & Arbuckle, Jack White (White Stripes), Ben Harper, Dan Auerbach (Black Keys).

InRoots je eksplozivan sraz starog i novog, to je band energičnog nastupa i modernog ali iskrenog i izravnog pristupa bluesu. Bend čine Ivana Čović (bubnjevi), Vicko Franić (cigar box gitara, električna gitara, vokal) i Predrag Lovrinčević (usna harmonika, udaraljke, vokal).

Boogiebass

Bend BoogieBass osnovan je 2000. godine. Idejni začetnik i osnivač  je Anđelko Petek Joe. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika. Glavni muzički pravac je psihodelični blues/rock. Sviraju se vlastite obrade pjesama drugih autora, a bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.

Bend je više puta nastupao na Špancirfestu, blues festivalima i blues klubovima u Hrvatskoj. Trenutni članovi su Anđelko Petek Joe (gitara), Goran Petek (bass gitara) i Borna Barić (bubnjevi) dok kao gosti povremeno nastupaju razni varaždinski glazbenici od kojih najčešće istaknuti klavijaturist Rajko Puclin.

Trenutni muzički pravac objavljen je na cd-u. Bend je član Hrvatske udruge glazbenika (HUG) i Hrvatskih blues snaga.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Zabava & Stil

FOTO Tribinama NK Varaždina zbog nove himne Vatrenih danas se prolamao silan huk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon brojnih pjesama različite tematike koje dosad kao autor snimio Dražena Popijač Pupi, na red je stigla i nova himna Vatrenih.

Podsjećamo, lani je realiziran projekt himne NK Varaždina u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, čiji je član i spomenuti glazbenik.

– Ta himna bila je dobro prihvaćena i potakla me da napravim i jednu originalnu pjesmu za hrvatsku repku. I sam sam bio u ratu kao branitelj pa imam „filing“ kakav drugi autori nemaju – veli naš sugovornik koji potpisuje tekst i glazbu.

Na njega se nadovezao Robert Puja, predsjednik UV 7. gbr „PUMA“, koji se osvrnuo na dugogodišnju suradnju s Pupijem.

– Od ideje do realizacije novog projekta prošlo je kratko razdoblje i prošlog tjedna imali smo radni sastanak na kojem je odlučeno da u snimanju spota i pjesme sudjeluju branitelji. To je bio logičan potez jer su „provučeni“ kroz stihove. Pjesma je prava – navijačka, a danas su na snimanju sudjelovali veterani Roda, 104. brigade, Tigrova i Puma. Iz svake spomenute postrojbe sudjelovalo je po 10 branitelja koji pjevaju refrene u navijačkom stilu. Ideja je bila da mora zvučati moćno – objasnio je Robert Puja.

Dodajmo da je pjesma melodična i zasigurno će biti izvođena tijekom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i onih natjecanja koja slijede.

Kako je to sve skupa danas izgledalo na stadionu NK Varaždina pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Vikend u varaždinskom HNK uz etno tehno i komične basne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nesvakidašnji glazbeno-scenski događaj, autorski projekt koji potpisuju Tim Hrvaćanin i Damir Martinović Mrle na Veliku scenu varaždinskog HNK dolazi u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati.

Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle. Ovom inovativnom umjetničkom suradnjom preispituju se koreografske i dramaturške konvencije glazbeno-scenske izvedbe folklora te se istražuju potencijali novih koreografskih i glazbenih ostvarenja u folkloru.

Klasična folklorna izvedba uvijek teži izvornom predlošku u svakom segmentu izvedbe, od plesa i glazbe do nošnje i prikaza narodnih običaja. U predstavi Tichek se oženil folklorni ples izlazi izvan granica folklornog okvira te ulazi u dijalog s Mrletovim glazbenim opusom, od hitova i manje eksploatiranih pjesama grupe Let 3 do kazališnih i filmskih brojeva koje Mrle potpisuje s Ivankom Mazurkijević. Zakoračite u vikend uz etno tehno.

Za najmlađu publiku u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati stiže predstava BASNE iz Kazališta Virovitica. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način.

Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način.

Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje: “Slušajte, djeco, mudrosti basne I mnoge stvari bit će vam jasne. Slušajte basne mudru notu Mudrosti nam svima treba u životu.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje