Povežite se s nama

Crna kronika

U Gradu smatraju da Varaždincima treba edukacija o obrani od terorističkih napada

Objavljeno:

- dana

NISMO DOVOLJNO SPREMNI?

Možemo li se zaštiti od terorističkih i drugih napada vozilima? Na to pitanje teško je dati jednoznačan odgovor jer to ovisi o dosta faktora, a jedan od najbitnijih smo mi sami –  hoćemo li na vrijeme uočiti napad, koliko brzo i efikasno možemo reagirati, i koliko znanja imamo za takvu reakciju.

Anti-Terror seminar Varaždin prvi je u nizu seminara ove vrste u Hrvatskoj gdje se građanstvo do sad nije imalo prilike educirati o ovoj temi.

Seminar će se održati u subotu, 9. rujna u Lumini centru s početkom u 14 sati. Predviđeno vrijeme trajanja je 2,5 sata.

Organizator seminara – Krav Maga Hrvatska dio je globalne mreže Krav Maga Global koja djeluje u 65 zemalja svijeta, te je vodeći autoritet u edukaciji na području samoobrane i sigurnosti.

– Ovu edukaciju provest ćemo za sve zainteresirane bez naplate jer nam je želja darovati trajno, korisno i upotrebljivo znanje svim građanima Varaždina. Upravo zbog građana koji su prepoznali rad našeg centra Krav Maga Varaždin odabrali smo Vaš grad za polaznu točku kako bi se odužili za ukazano povjerenje i potporu. Seminar podržava i Grad Varaždin – ističu organizatori, te dodaju da ispravnom i pravodobnom reakcijom  prijetnju možemo značajno oslabiti , ili barem smanjiti broj žrtava koje nastaju što od samog napada, što od panike koja nastane prilikom takvog događaja.

Jedan od načina je i edukacija građana bez obzira da li je neki grad potencijalna meta. Naime, česta putovanja, kako poslovna tako i turistička, mogu nas dovesti u situaciju da se nađemo na poprištu takvih događaja.

 Također, ekskurzije srednjoškolaca i studenata mogu ih dovesti u situaciju da se nađu na mjestu takvog napada. Predavači će odgovoriti na brojna pitanja poput onog što učiniti kako bi zaštitili sebe i ljude oko nas.

Inače,  na Anti-Terror seminaru će se obraditi problematika sve učestalijih terorističkih napada u kojima se koriste vozila kao primarno sredstvo izvršenja.

Besplatan seminar je koncipiran na način da na njemu mogu sudjelovati svi bez obzira na dob, spol i predznanje, a naučene tehnike i taktička postupanja bit će svima primjenjive i u svakodnevnom životu.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Direktor međimurske tvrtke novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

kreditna kartica plaćanje
Foto: Ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. travnja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina starog 38 godina zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 38-godišnjak od siječnja 2019. do siječnja 2020. godine, kao direktor okrivljenog trgovačka društva s područja Međimurske županije, novcem društva platio uređenje svoje obiteljske kuće te bankovnom karticom društva plaćao robu za osobne potrebe i podizao gotov novac koji je zadržavao za sebe čime se nepripadno okoristio za više od 185.000 kuna. Osnovano se sumnja da okrivljeni 38-godišnjak nije u poslovnoj dokumentaciji društva prilagao niti knjižio račune za robu koju je plaćalo društvo niti je prilagao dokumentaciju kojom bi pravdao obavljena službena putovanja – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vidovec: evo kako je 32-godišnjak završio autom u potoku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 30. travnja, oko 19.30 sati u Vidovcu, na državnoj cesti D-35, ozlijeđen je 32-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Jurketinca u smjeru Vidovca. Prije ulaska vozilom u lijevi zavoj, suprotno oznakama na kolniku, započeo je pretjecati drugo vozilo, pri čemu brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste.

Zbog toga je izgubio nadzor nad upravljačem i u bočnom zanošenju, vozilom sletio udesno van kolnika, preko zelene travnate površine u kanal potoka te prednjim dijelom vozila udario u korito potoka, izvijestila je varaždinska policija.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje