Povežite se s nama

Međimurje

Kuršancu i Novom Selu na Dravi zlatne medalje u kategoriji pomlatka

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca bila je na čakovečkom stadionu Mladosti domaćin 7. Kup natjecanja za vatrogasnu mladež i pomladak.

Posebna vrijednost ovog natjecanja bila je u tome što se ono bodovalo i za ukupni plasman u Kup natjecanju Vatrogasne zajednice za mladež. Natjecanje je okupilo 55 ekipa koje su imale priliku pokazati iznimnu spretnost, snalažljivost, kao i uvježbanost u baratanju vatrogasnim cijevima i drugom opremom.

Neizvjesno

U publici su bili i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač te dožupanica Sandra Herman

U kategoriji pomlatka pravo nastupa imala su djeca od 6 do 12 godina starosti. Tako je u konkurenciji dječaka nastupilo 15 ekipa, a pobjeda je pripala ekipi DVD-a Kuršanec. Na drugome mjestu smjestila se ekipa DVD-a Vratišinec 2, a treći su bili vatrogasci DVD-a Draškovec. U kategoriji djevojčica nastupile su četiri ekipe. Najspretnije su bili mlade članice DVD-a Novo Selo na Dravi, a do njih DVD Palinovec. Na trećemu mjestu se smjestila ekipa DVD-a Šenkovec, a četvrto mjesto je pripalo ekipi DVD-a Donji Mihaljevec.

U kategoriji mladeži su pak nastupili natjecatelji od 12 do 16 godina starosti. Upravo ova kategorija je ponudila uzbudljivo i do posljednjeg trenutka neizvjesno natjecanje. Tako je u kategoriji djevojaka nastupilo 15 ekipa, a najbolje su bile gošće iz DVD-a Nuštar. Drugo mjesto osvojile su natjecateljice iz Bedekovčine, a treće iz Gardinovca. U kategoriji mladića snage je odmjerila 21 momčad. U konačnici prvo mjesto i zlatno odličje osvojili su Gardinovčani. Na drugome mjestu se smjestila ekipa DVD-a Novi Marof, dok je treća bila vatrogasna mladež iz Bedekovčine.

Brojna publika

Natjecanja na stadionu mladosti pratio je velik broj gledatelje, među kojima su bili i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije i Grada Čakovca Mario Medved te brojni drugi.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Ostaje li Mursko Središće i šest okolnih općina bez veterinarske brige za male kućne ljubimce?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Veterinarska stanica u Murskom Središću postoji još od pedesetih godina prošlog stoljeća, a usluge iste koriste građani Murskom Središća ali i mještani okolnih općina Vratišinec, Podturen, Selnica, Sveti Martin na Muri, Štrigova i Lendava.

Obzirom na trenutnu problematiku odnosno zatvaranja dijela ambulante, to jest usluge za male kućne ljubimce, iz Grada Mursko Središće ističu da je navedena usluga potrebna građanima Murskog Središća i okolnih općina kako bi stručan i iskusan tim doktora veterinarske medicine mogao pružati ljubimcima zdravstvenu skrb u najkraćem mogućem roku.

U cilju ponovnog otvorenja dijela veterinarske ambulante u Murskom Središću koja se bavi kućnim ljubimcima gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak uputio je zamolbu za potporom načelnicima susjednih općina da se zadrži usluga za male kućne ljubimce u Veterinarskoj ambulanti u Murskom Središće te je po primitku potpora upućen dopis privatnom vlasniku Veterinarske ambulante.

– Nadamo se da će iskazana potreba Grada i okolnih općina biti uvažena te da će ponovno bit omogućena zdravstvena skrb za kućne ljubimce u Murskom Središću. Očekujemo odgovor od vlasnika te ćemo s njim upoznati javnost – priopćili su iz Murskog Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

KUU Zvon će u “Dobro jutro, Hrvatska” prezentirati župu i Općinu Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

KUU Zvon župne zajednice Mala Subotica će ove subote, 4. travnja, gostovati u HRT-ovoj emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Tridesetak Zvonovaca će prezentirati župu i Općinu Mala Subotica kroz međimursku popevku, ples, nošnju, rukotvorine i naravno gastronomiju.

Nastup uživo se očekuje oko 10:20 sati, stoga budite pokraj malih ekrana i podržite naše čuvare kulturne tradicije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje