Povežite se s nama

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 1.500 gledatelja odigrali bez pogodaka sa Šibenikom

Objavljeno:

- dana

2. HNL

Na stadionu Varteksa pred 1.500 gledatelja nogometaši Varaždina u sklopu 8. kola 2. HNL ugostili su Šibenik, a završilo je 0:0.

U prvom dijelu Varaždinci su imali blagu terensku inicijativu, no nisu je uspjeli kapitalizirati. Najbolju prigodu imali su u 42. minuti. Nakon kornera gostiju, Domagoj Drođžek je povukao kontru, dao loptu za Dejana Glavicu koji se otarasio čuvara i pucao iskosa iako je imao bolje rješenje – Drožđeka na povratnoj lopti. Glavica se u dobroj prigodi našao u 14. minuti, kada nije dobro zahvatio loptu, a u prvom dijelu Drožđek je pokušao s dva dalekometna pokušaja – jednim u šestoj, a drugim i 45. minuti.

Gosti su s druge strane najbolju priliku imali u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je njihov napadač Mihael Pongračić pucao glavom, ali vratar Varaždina Ivan Nevistić vršcima prstiju odbio je pokušao u korner. Opasan je od Šibenčana bio i veznjak Stipan Banić, koji je probao dalekometnim udarcima, no Nevistić je bio na visini zadatka.

Inicijativa

Na početku drugog dijela u dobroj prigodi našao se napadač Varaždina Glavica, no njegov pokušao blokirali su gostujući stoperi.  U 53. minuti Sačer je uposlio Drožđeka, koji je glavom pucao preko gola. Gosti su opasno zaprijetili sedam minuta kasnije preko Ivana Stanića s dvadesetak metara od gola.

U 76. minuti Varaždinci su bili vrlo blizu postizanju pogotka. Nakon asistencije Bamidelea, koji je ušao umjesto ozlijeđenog Sačera, Golubar je pucao pokraj gola s desetak metara. U posljednjih 15 minuta varaždinski nogometaši su pritisnuli gosti i najbolju prigodu imali su u 89. minuti kada je na odbijenu loptu naletio Bamidele, no pucao je ravno u vratara Žitnjaka.

U sljedećem kolu nogometaši Marija Kovačevića gostuju kod Solina, a atmosferu s današnje utakmice pogledajte u fotogaleriji.

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje