Povežite se s nama

Sport

KK Vindija osvojila međunarodni turnir

Objavljeno:

- dana

KOŠARKA

U Varaždinu je održan međunarodni košarkaški turnir, a trener KK Vindija Dražen Cesar komentira rezultate.

– Da se košarka polako ali sigurno vraća na velika vrata u Varaždin, pokazao je i ovaj međunarodni turnir. Odlična organizacija turnira, dobre utakmice, izvrsna atmosfera na tribinama. Na turniru su sudjelovale tri ekipe Slovenski Kranj, Lepoglava i mi.

Nakon otvaranja turnira utakmicom gdje je Kranj u uzbudljivoj utakmici pobijedio Lepoglavu s trinaest razlike, slijedile su dvije naše.

KK Vindija – KK Kranj 60:54 (8;16, 20:11, 11:12, 21:15)

Bila je vidljiva velika želja u prvih deset minuta, ali jednostavno smo sagorjeli u toj želji, bili smo u totalnom blok outu, tražili smo se, nismo imali organizaciju napada, a Kranj u prvih 3 minute je imao već 5-6 skoka u napadu i isto toliko dodatnih napada. Tako da već nakon manje od 3 minute sam pozvao time da se malo primirimo ali cijela četvrtina je bila takva, što je i razumljivo u ovoj fazi. U drugoj smo bili pravi pokazali naše pravo lice, digli agresivnost na cijeli teren, a kada je dobra obrana napad se samo nasloni na to, Nakon -8 drugu četvrtinu na krilima ekzekutora Bađuna koji je zabio u tom periodu 14 koševa uz zatvaranje reketa Kuparića dobivamo s 9 razlike i vraćamo se u igru.

Malo smo energetski pali ali smo uspjeli u trećoj zadržati egal i znali smo da u četvrtoj će iskusna ekipa koja je imala i utakmicu prije nas energetski pasti, pa smo rotacijama držali visoki ritam i uspjeli utakmicu privesti kraju.

Raduje podatak da njihov najbolji igrač Hlebec koji je zabio prvu utakmicu 42 koša, odličnom obranom Cesarca i Šanteka te uz pomoć ostalih igrača sveli ga samo na 3 koša.

KK Vindija – KK Lepoglava 75:65 (25:17, 22:23, 12:12, 16: 13)

Početak utakmice je bio kakav bi svaki trener poželio, čista suprotnost od prve utakmice,zabilo se 25 koševa , trčalo se, skakalo,  tranzicijski smo bili moćni a i napadački raznovrsni, 5 igrača se upisalo u strijelce u prvih 10 minuta , što je rezultiralo +8. U drugoj smo napadački ostali u istom ritmu, ali smo pali defanzivnom djelu.

Treća četvrtina je bila identična kao i u prvoj utakmici. U zadnju smo ušli iscrpljeni, uspjeli smo odmoriti glavne igrače na način da nije igra ni rezultat pao, pa smo imali snage za još jedan agresivan odgovor, te smo u zadnje tri minute ušli s +11, i to je bio znak da i oni igrači koji nisu igrali upišu svoje minute. Fešta je mogla početi, Čestitke svim igračima, svaki je doprinio tom uspjehu.

Moram priznati da sam pozitivno iznenađen jučerašnjom prezentacijom, igralo se dobro u oba smjera, pogotovo defanzivni dio koji nam je bio dobar i koji nam mora biti forte/primili u prosjeku 60 koševa po utakmici/, iskristalizirala se hijerarhija u momčadi uloge su podijeljene, zna se tko je radnik, tko je direktor. Turnir nam je pokazao da moramo još puno raditi, stvari na kojima moramo raditi, naglasio je Cesar.

Najbolji strijelac turnira s zabijenih 51 koša je igrač KK Vindije Mihael Bađun koji je ujedno proglašen najkorisnijim igračem turnira.

 

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje