Povežite se s nama

Međimurje

Poruka vrtićkih mališana o zaštiti njihovih prava

Objavljeno:

- dana

ČAKOVEC

Nakon konstituiranja Gradsko vijeća Grada Čakovca, održana je prva radna sjednica, na kojoj se našlo 14 točaka dnevnog reda.

Uvod u samu sjednicu bio je nešto drugačiji nego što je to uobičajeno. Naime, vijećnike su dočekala djeca iz Dječjeg vrtića “Cvrčak” te su im dijelila jabuke s porukama o potrebi i važnosti zaštite i poštivanja prava djece, a sve povodom Dječjeg tjedna. Vijećnici su svoje poruke namijenjene djeci zajedno s konturom vlastitog dlana ispisivali i na papiru.

Kraću raspravu izazvalo je i izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovicu godine

U radnom dijelu sjednice usvojeno je polugodišnje izvješće o izvršenju gradskog proračuna. Raspravu su izazvale izmjene i dopune Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj. Kako je obrazloženo na Vijeću, riječ je o tehničkoj izmjeni po kojoj novac koji se prikupljao putem naknade za razvoj vodoopskbnog sustava, odnosno sufinanciranje i dovršenje komunalnih vodnih građevina na području Grada Čakovca te za otplatu kredita i ostalih financijskih obveza “Međimurskih voda”, neće biti namijenjen samo za tzv. dravski bazen već za cijelo područje Grada.

Usvojeno je i nekoliko odluka o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana – uređenja Sajmišta, područja Ivanovec – zona male privrede, romskog naselja Kuršanec i Gospodarske zone Istok – Pustakovec.

Kraću raspravu izazvalo je i izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovicu godine. Na kraju je ipak izglasano većinom glasova. Vijećnici su usvojili i odluke o izmjenama Pravilnika o načinu sufinanciranja boravka djece s područja Grada u predškolskim ustanovama te pripadajuće izmjene Plana mreže predškolskih ustanova.
Većinom glasova izabrano je i novo Upravno vijeće Centra za kulturu te je potvrđeno izvješće o radu Savjeta mladih Grada Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje