Povežite se s nama

Crna kronika

Kod 24-godišnjaka iz okolice Ludbrega pronađena”trava”, amfetamini i LSD, koje je preprodavao

Objavljeno:

- dana

“PAO” DILER

Iz PU varaždinske su izvjestili da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz okolice Ludbrega.

– Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici pretražili su dom i druge prostorije, kao i osobno vozilo kojima se koristi 24-godišnjak. Prilikom pretrage pronađeno je i oduzeto 236 komada materije nalik na kemijsku drogu LSD, 1.3 grama bijele praškaste materije nalik na kemijsku drogu Amfetamin, 28 grama zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu, 1.3 grama nepoznatih tableta nalik na drogu MDMA, računalna oprema te jedan mobilni uređaj. Također je utvrđeno da je navedenu drogu preprodavao na ludbreškom području – izvjestili su iz policije.

Protiv mladića je podnijeta kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te je zadržan u pritvoru.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Crna kronika

Kod Varaždinskih Toplica iz kuće 69-godišnjaka ukradeno nekoliko tisuća eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 9. svibnja, u mjestu Škarnik, kod Varaždinskih Toplica, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka i otuđio novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Biciklist u Međimurju životno ugrožen nakon što ga je udario pijani motociklist

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU međimurska

U četvrtak, 9. svibnja dobivene su obavijesti o ozljedama za vozača motocikla iz koje je razvidno da je u prometnoj nesreći zadobio tešku tjelesnu ozljedu, dok je u vozač bicikla utvrđeno da je životno ugrožen.

Podsjećamo da se je u srijedu, 8. svibnja 2024. godine oko 22,30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila prometna nesreća u kojoj je 25-godišnji vozač (nema vozačku dozvolu upisanu kategoriju kojom upravlja i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih bodova) upravljao neosiguranim i neregistriranim motociklom marke “Yamaha” te kada ima 1,85 g/kg alkohola u krvi, tako da se vozilom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika i na udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti zbog čega je naletio na 48-godišnjeg biciklista.

>> Pijani motorist (25) kojem je ukinuta vozačka direktno naletio na biciklista te ga “smjestio” na odjel intenzivnog liječenja

Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” iz članka 227. stavak 3. nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje