Povežite se s nama

U fokusu

Čehok: Političari bi trebali “naćuliti uši” i slušati što im djeca poručuju

Objavljeno:

- dana

ZAKLADA “HRVATSKA ZA DJECU”

– Svi roditelji, odgajatelji i učitelji, građani, pa ako baš hoćete i svi političari moraju dobro “naćuliti uši” i slušati što im djeca poručuju.

Otvorimo se prema dječjim željama i zahtjevima

Savladati jezik djece znači otvoriti se prema njihovim željama i zahtjevima. Ponekad to oni rade stidljivo, samozatajno i tiho. No zato mi odrasli moramo uvijek imati strpljena i dati im do znanja da ih čujemo i shvaćamo. Tek u takvom ozračju, djeca će odrastati shvaćena i sretna  – rekao je danas varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na predstavljanju Zaklade “Hrvatska za djecu” i emotivne slikovnice namijenjene odraslima “Učini mali korak velikim” kojom će, do kraja 2017. godine, Zaklada nastojati ispuniti 1.000 konkretnih želja djece u potrebi, djece koja nemaju prilike živjeti sretno djetinjstvo poput svojih vršnjaka.

– Grad Varaždin jako dobro zna slušati djecu – tvrdi varaždinski gradonačelnik

Čehok je istaknuo kako je dosad na velikom broju projekata Grad Varaždin pokazao da jako dobro zna slušati djecu. Zamjenik varaždinskog župana Tomislav Paljak dodao je kako je Zaklada već vratila osmijehe na lica više od 1.400 djece iz Varaždinske županije te da će Županija i dalje podupirati njihov rad.

– Riječ je o djeci u potrebi iz osnovnih škola čiji osnivač je Varaždinska županija, a koja su tijekom protekle školske godine imala osiguran obrok u školskim kuhinjama. Za to je Zaklada izdvojila 1,4 milijuna kuna, na čemu od srca zahvaljujem. Želim ujedno istaknuti da je Zaklada prepoznala i jedinstveni školski projekt, financijski su poduprli osnivanje Školske televizije na Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, prve i jedine školske televizije u Hrvatskoj – rekao je Paljak.

Osvijestimo društvo o važnosti potreba djece

Slikovnica “Učini mali korak velikim” posebna je upravo zbog toga što svaki njezin primjerak prenosi po jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djeteta u potrebi prikazanu u obliku crteža.

– Cilj je osvijestiti društvo o važnosti potreba i problema djece, ali i potaknuti na sudjelovanje u ispunjenju dječjih želja – istaknula je  Ivana Kristić Buntić, upraviteljica Zaklade.

Današnje druženje na Korzu uljepšali su nastupi Varaždinskih mažoretkinja, ritmičarke iz Dječjeg centra za poduku, rekreaciju, igru i zabavu “Zemlja sreće”, solisti Društva naša djeca Varaždin i Društva naša djeca Čakovec te djevojčica Cheerleading kluba “Bravo”.

Nakon predstavljanja rada Zaklade i slikovnice u Zadru, Splitu, Osijeku,  Rijeci i Varaždinu, tijekom listopada druženje s građanima nastavit će se i u drugim hrvatskim gradovima – Slavonskom Brodu i Puli, dok će početkom studenog Zaklada posjetiti i Vukovar.

Izvor:
Foto: Foto: Zaklada “Hrvatska za djecu”

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje