Povežite se s nama

Sport

Vidovčani pregazili Novu Gradišku za četvrtu uzastopnu pobjedu

Objavljeno:

- dana

Briljantni vidovečki rukometaši

Nakon prošlotjedne treće uzastopne pobjede, rukometaši Vidovca proteklog su vikenda stigli i do četvrte uzastopne pobjede, pobijedivši uvjerljivo na domaćem parketu Novu Gradišku 42:24, a i iduće kolo igraju na domaćem parketu.

Lani su vidovečki rukometaši imali velikih problema s Novom Gradiškom, pobijedivši kod kuće s tek jednim golom prednosti, no ove sezone je na kraju razlika iznosila čak 18 golova. Mora se priznati da je ove godine Nova Gradiška u nešto promijenjenom sastavu, a u ovih šest dosadašnjih kola nisu ubilježili ni boda.

A sve je bilo jasno već na samom početku, kada je Vidovec poveo 7:1. Prednost je to koju Vidovec više do kraja utakmice nije propuštao, već samo povećavao, i brojka se na kraju zaustavila na 18 golova prednosti (42:24).

Već drugu utakmicu zaredom prinova Tomislav Hirš najbolji sa sedam golova, a posebno može radovati povratak na parkete Teodora Kelemena, koji se više od godinu dana oporavljao od ozljede te se vratio s četiri pogotka. Po pet golova su postigli Jeftić, Trojko, i Pajić, koji je zaigrao nešto više minuta, i dobro iskoristio minutažu. U redovima gostiju najefikasniji su bili Orelj i Ćosić.

Ovom pobjedom Vidovec se popeo do odličnog četvrtog mjesta tablice, a i sljedeću utakmicu igra na domaćem parketu. U subotu (4. Studenog), s početkom u 19 sati, u goste Vidovcu dolazi Đakovo.

Izvor:
Foto: MRK VIDOVEC

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje