Povežite se s nama

Sport

Plivačka sezona u PK Varaždin počela osvajanjem novih medalja

Objavljeno:

- dana

NOVI USTROJ KLUBA

Plivačka sezona u PK Varaždin počela je novim ustrojem u Klubu, ali i novim uspjesima i novim medaljama s natjecanja.

Predsjednica PK Varaždin Irena Srdarević kaže da Klub trenutno ima 115 aktivnih članova. – Imamo ukupno sedam grupa, od čega je jedna početnička, jedna natjecateljska, dvije grupe za odrasle i tri grupe rekreativaca.

Koje su se promjene dogodile u Klubu početkom ove sezone?

– Povećan je broj rekreativaca jer sve više roditelja upisuje djecu na plivanje, ali im je primarni zdravstveni aspekt, a ne natjecanja. Osim toga, smanjili smo broj natjecatelja, a sve zbog nemogućnosti maksimalno kvalitetnog individualnog rada kakav želimo pružiti svim natjecateljima. Zbog kvalitetnijeg i individualiziranog rada odlučila sam se specijalizirati samo za rad s mlađim juniorima, juniorima i seniorima. Isto tako porastao je interes odraslih za plivanje, i to za učenje i usavršavanje plivanja te pripremama za razna natjecanja, kao npr. za plivačke maratone i triatlone.
U PK Varaždin posebnu pozornost poklanjaju kvaliteti i stručnom usavršavanju trenera, pa se radi na novim tehnikama mentalnog treninga i psihološke pripreme sportaša natjecatelja.

– Pohađam program „Life Coaching“, a istovremeno se putem edukacija i seminara educiram za rad sa sportašima na nivou mentalnog treninga i psihološke pripreme sportaša-natjecatelja. To je područje koje je vrlo bitno za natjecatelje, ali nažalost poprilično zapostavljeno u svim granama sporta.

Koji su posljednji ovosezonski rezultati članova PK Varaždin?

– U organizaciji Plivačkoga kluba Jadran održan je prvi Grand Prix ove sezone, Jadran Grand Prix. Miting je održan u Splitu na plivalištu Poljud, gdje se okupilo oko 250 plivačica i plivača iz 25 klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Pravo nastupa imali su mlađi juniori, juniori i seniori, tako da su nas predstavljali Anamaria Cmrečak, Karlo Hajdinjak i Jakov Igrec. Jakov Igrec osvojio je srebrnu medalju na 400 m mješovito te je isplivao tri A norme, i to na 200 i 400 m mješovito te 200 m prsno, što su ujedno bili i njegovi osobni rekordi. Anamaria Cmrečak osvojila je brončanu medalju na 200 m prsno te je isplivala i jednu A normu, i to na 100 m prsno. Karlo Hajdinjak je osvojio brončanu medalju u disciplini 50 m slobodno. Isplivao je i tri A norme, i to na 50 m slobodno, 100 i 200 m prsno. Ove, kao i sve ostale rezultate možete pratiti na www.pkvarazdin.hr i našoj Facebook stranici. 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje