Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Dan općine Breznički Hum prošao u dobrom društvu uz pjesmu, veselje i hrpu domaćih delicija

Objavljeno:

- dana

RADNO I ZABAVNO

– U proteklih godinu dana radili smo na infrastrukturi i projektima, a najviše smo vodili brigu o obrazovanju, našim mladima. 

Kao što svi znate, Breznički Hum je pogođen odlaskom mladih u inozemstvo i u druge krajeve za poslom, tako da različitim mjerama potičemo njihov ostanak u našim krajevima – istaknuo je Zoran Hegdić, načelnik Općine Breznički Hum na današnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je obilježen Dan općine, čiji je zaštitnik sveti Martin.

Štede, pa ulažu u mlade

Uz sufinanciranje u iznosu od 40 posto smještaja djece u vrtić, zajedno s Breznicom općina financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce, a Varaždinska županija i država financiraju prijevoz srednjoškolaca.

– Bez te pomoći našim roditeljima bi prijevoz bio veliki trošak jer mjesečna karta do Varaždina iznosi 1200 kuna, a do Zagreba i više. Mi kao Općina stipendiramo naše studente. Nažalost,  proračun je takav da moramo štedjeti da bismo studentima osigurali novce. Tako smo na energetskoj obnovi zgrada uštedjeli oko 10.000 eura na godišnjem nivou i taj novac smo usmjerili na stipendiranje naših studenata. Upravo je objavljen natječaj, pa pozivam sve studente da se jave – istaknuo je Hegedić koji se osvrnuo i na niz drugih projekata koji su realizirani u proteklih godinu dana.

Među najvećim investicijama je izgradnja13 kilometara vodovodne mreže u visinskom dijelu općine. Vrijednost investicije je sedam milijuna kuna, a novci su osigurani iz EU 

Od projekata koji slijede spomenuo je izgradnju vodovodne mreže u visinskom dijelu Općine.

– Prije mjesec dana zajedno s Varkomom dobili smo projekt izgradnje vodovoda u visinskom dijelu Općine Breznički Hum.  Izgradit će se 13 kilometara vodovodne mreže, a vrijednost investicije je sedam milijuna kuna. S obzirom na skroman proračun sredstva smo osigurali iz EU – rekao je načelnik Općine Breznički Hum jutros na svečanoj sjednici na kojoj su Dan općine mještanima čestitali predsjednik Općinskog vijeća Željko Sremec, a u ime načelnika i gradonačelnika Marijan Škvarić, lepoglavski gradonačelnik. Dan općine čestitali su i župan Varaždinske županije Radimir Čačić i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Proslava Dana općine nastavljena je već tradicionalnim Martinjskim sejmom u sklopu kojeg se održavala manifestacija “Starinski žmaki” uz degustaciju i predstavljanje proizvoda i starih jela. Za dobar štimung su se pobrinuli “Fiškali”

Kako je bilo na proslavi Dana općine Breznički Hum pogledajte u fotogaleriji.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Ovako će izgledati sportski centar u Majerju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometno igralište s umjetnom travom, odbojka na pijesku, vanjska teretana, košarkaško igralište, atletska staza novi sportski centar i to u Majerju.

Nisu to nikakvi pusti snovi. Na tome se već dobrano radi. I priča je svakim danom sve realnija jer su nam odobrena sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od čak 210.000 eura.

– Za Općinu Petrijanec to je strašno važan projekt. Zbog odličnih rezultata koje postižu naši nogometni klubovi u 2. ŽNL i općinski nogometni centar, ali i zbog truda trenera i volontera u klubovima i sve te djece u nogometnom centru Orač – Nova Ves svim klubovima u našoj Općini ovo će biti nagrada za marljivi rad ali u olakšanje roditeljima koji podržavaju djecu u treniranju ovog popularnog sporta. S takvim centrom Petrijanec kao općina bila bi daleko prepoznatljivija, a bilo bi to i mjesto okupljanja i druženja svih mještana ne samo na nogometnom terenu, nego i u vanjskoj teretani, atletskoj stazi, košarci ili odbojci na pijesku. Zaista se veselim što ćemo napraviti najveći infrastrukturni projekt u području sporta od osnutka Općine Petrijanec – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Život i društvo

Dolazeći tjedan bit će uglavnom sunčan, malo kiše s utorka na srijedu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Sjever Hrvatske očekuje uglavnom sunčani tjedan, pokazuje sedmodnevna prognoza DHMZ-a.

Ponedjeljak, 6. svibnja, bit će uglavnom sunčan, a dnevna temperatura ide do 23 °C.

Utorak će biti uglavnom oblačan, a u večernjim satima trebalo bi pasti nešto kiše. Kiša se očekuje i tijekom srijede ujutro, a potom se očekuje razvedravanje. Tijekom ova dva dana temperatura neće prelaziti 20 °C.

Sve do nedjelje, 12. svibnja, najviše će nas pratiti sunce. Danju temperatura neće prelaziti 21 °C.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje