Povežite se s nama

Sport

RK Varaždin obilježava petu godišnjicu kluba

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

RK Varaždin obilježava petu godišnjicu osnivanja tradicionalnim turnirom za mlade.

– Krenuli smo prije pet godina od nule, a cilj nam je bio okupiti što veći broj djece u rukomet i načiniti odmak od starog načina treniranja – rekao je predsjednik kluba Hrvoje Jembrih. – Oko 200 djece je prošlo kroz klub u Varaždinu, ali i u podružnicama u V. Toplicama, Cestici i Jalžabetu. Želja nam je organizirati rad sekcija u što više osnovnih škola na području županije.
Kako ste organizacijski posloženi?
Sve što se tiče treninga je na najvišem nivou, licencirani treneri te vanjski suradnici s dugogodišnjim rukometnim iskustvom.
– Od prvog dana borimo se s financijama, terminima u dvoranama, a nemamo niti generalnog sponzora već nam samo pomažu prijatelji. U ZSUGV-u nam izlaze u susret s terminima, ali sve je fokusirano na prvoligaške ekipe i osjeća se da Grad zapostavlja omladinske pogone.
Obljetnicu ćete obilježiti tradicionalnim turnirom 20. rujna?
– Ove godine bit će to turnir za dječake 2002./03. godište u dvorani u Graberju. Turnir će biti međunarodnog karaktera jer među osam klubova dolazi i SC Ferlach iz Austrije koji vodi naš Dino Poje.
Kakvi su planovi za ovu godinu?
– Ove sezone radit ćemo s godištima 2000./01, 2002./03. i 2004./05. Želja nam je da se svaka generacija plasira na PH, kao što je to prošle sezone napravila ekipa 2002./03., koja je osvojila 17. mjesto. U daljoj budućnosti namjeravamo od ekipe 2000./01. formirati seniorsku ekipu, bez kupovanja vanjskih igrača, tj. kroz stvaranje vlastite igračke baze.
Za kraj pozvao bih sve na naš turnir i najavio da ćemo do kraja godine omogućiti besplatno treniranje za sve dječake 1. i 2. razreda osnovne škole.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić sudi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska nogometna federacija Uefa još jednom je ukazala veliko povjerenje i prepoznala kvalitetu najboljeg hrvatskog futsalskog suca Nikole Jelića.

Jelić će suditi finalnu utakmicu futsalske Lige prvaka između Barce i Palme koja je na rasporedu sutra, 5. travnja, od 18 sati u Demirchyan Areni u Erevanu, objavio je Hrvatski nogometni savez. Pomagat će mu Talijan Nicola Manzione i Čeh Ondrej Černy.

Finalu će prethoditi utakmica za treće mjesto u kojoj će se od 15 sati sastati Sporting CP i Benfica.

Nastavite čitati

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje