Povežite se s nama

Zabava & Stil

Iz Hrvatske kreće snimanje serijala za Travel Channel!

Objavljeno:

- dana

Henry Cole

Henry Cole, motorist koji je obišao gotovo cijeli svijet, u suradnji s Travel Channelom snima serijal “Najbolje vožnje motorom” koji se emitira u 133 zemlje svijeta. U ponedjeljak, 29. rujna u 20 sati na Travel Channelu premijer­no počinje njegov najnoviji serijal “Najbolje vožnje motorom—Australska pus­toš”, a za nove projekte Henry ekskluzivno najavljuje: “ruta za novu sezonu serijala kreće iz Hrvatske, na proljeće počinjemo sa snimanjem u Istri!”

Dok se Henry i producentska ekipa pripremaju za snimanje u Hrvatskoj i susje­dnim zemljama, ne propustite serijal o Australiji: “Najbolje vožnje motorom – australska pustoš”.

Sam sa svojim pouzdanim KTM-om, Henry Cole ima dovoljno vremena za raz­mišljanje dok putuje iz Pertha, jednog od najizoliranijih svjetskih gradova na zapadnoj obali Australije, preko golemih bespuća do tropskih klima Darwina na sjeveru. Okružuju ga kilometri i kilometri goleme prazne crvene pustinje i visoke temperature. Nakon vožnje kroz divljinu može biti teško pronaći društvo. A Henry to saznaje kad stigne u Binnu – mjesto sa šest stanovnika. Da bi razbio monotoniju, dobrovoljno se javlja za posao čuvara Nacionalnog parka Purlulu te se izbliza divi zapanjujućoj samoći tog kraja. Dugotrajna samoća može pomutiti um vozača dok dugo vremena provodi na motoru, ali bi, zahvaljujući prekras­nim krajobrazima i ludim likovima koji se pojavljuju putem, ova vožnja ipak mogla biti jedna od najboljih vožnji motorom. Henry samo mora preživjeti vru­ćinu u kožnoj odjeći da bi priču podijelio s drugima.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Tribinama NK Varaždina zbog nove himne Vatrenih danas se prolamao silan huk

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nakon brojnih pjesama različite tematike koje dosad kao autor snimio Dražena Popijač Pupi, na red je stigla i nova himna Vatrenih.

Podsjećamo, lani je realiziran projekt himne NK Varaždina u suradnji s Udrugom veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, čiji je član i spomenuti glazbenik.

– Ta himna bila je dobro prihvaćena i potakla me da napravim i jednu originalnu pjesmu za hrvatsku repku. I sam sam bio u ratu kao branitelj pa imam „filing“ kakav drugi autori nemaju – veli naš sugovornik koji potpisuje tekst i glazbu.

Na njega se nadovezao Robert Puja, predsjednik UV 7. gbr „PUMA“, koji se osvrnuo na dugogodišnju suradnju s Pupijem.

– Od ideje do realizacije novog projekta prošlo je kratko razdoblje i prošlog tjedna imali smo radni sastanak na kojem je odlučeno da u snimanju spota i pjesme sudjeluju branitelji. To je bio logičan potez jer su „provučeni“ kroz stihove. Pjesma je prava – navijačka, a danas su na snimanju sudjelovali veterani Roda, 104. brigade, Tigrova i Puma. Iz svake spomenute postrojbe sudjelovalo je po 10 branitelja koji pjevaju refrene u navijačkom stilu. Ideja je bila da mora zvučati moćno – objasnio je Robert Puja.

Dodajmo da je pjesma melodična i zasigurno će biti izvođena tijekom predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva i onih natjecanja koja slijede.

Kako je to sve skupa danas izgledalo na stadionu NK Varaždina pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Vikend u varaždinskom HNK uz etno tehno i komične basne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nesvakidašnji glazbeno-scenski događaj, autorski projekt koji potpisuju Tim Hrvaćanin i Damir Martinović Mrle na Veliku scenu varaždinskog HNK dolazi u subotu, 4. svibnja s početkom u 19,30 sati.

Predstavu izvode plesači i svirači Varaždinskog folklornog ansambla u režiji Tima Hrvaćanina, dok glazbu potpisuje Mrle. Ovom inovativnom umjetničkom suradnjom preispituju se koreografske i dramaturške konvencije glazbeno-scenske izvedbe folklora te se istražuju potencijali novih koreografskih i glazbenih ostvarenja u folkloru.

Klasična folklorna izvedba uvijek teži izvornom predlošku u svakom segmentu izvedbe, od plesa i glazbe do nošnje i prikaza narodnih običaja. U predstavi Tichek se oženil folklorni ples izlazi izvan granica folklornog okvira te ulazi u dijalog s Mrletovim glazbenim opusom, od hitova i manje eksploatiranih pjesama grupe Let 3 do kazališnih i filmskih brojeva koje Mrle potpisuje s Ivankom Mazurkijević. Zakoračite u vikend uz etno tehno.

Za najmlađu publiku u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati stiže predstava BASNE iz Kazališta Virovitica. Pet poznatih basni (Cvrčak i mrav, Lisica i gavran, Lisica i roda, Kornjača i zec, Miš i lav) u kojima “životinje zbore k’o ljudi i svaka neku pouku nudi” u ovoj je predstavi prikazano na vedar i komičan način.

Dinamična igra i brza izmjena scena odvija se u prepoznatljivoj maniri animiranih filmova pa garantira prijemčivost dječje publike. Kroz veselu igru, dopadljive likove, domišljatu režiju, maštovite kostime i šaroliku scenografiju, edukativan karakter predstave progovara na zabavan način.

Pa tako autor ove vesele i duhovite dramatizacije i adaptacije u stihovima, Draško Zidar, poručuje: “Slušajte, djeco, mudrosti basne I mnoge stvari bit će vam jasne. Slušajte basne mudru notu Mudrosti nam svima treba u životu.”

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje