Povežite se s nama

Međimurje

Niz programa za djecu i mlade: od susreta s književnicima do radionica i čitanja

Objavljeno:

- dana

USUSRET MJESECU HRVATSKE KNJIGE

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” obilježit će se Mjesec hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenog.

Održat će se niz programa, a među zanimljivim svakako su satovi priča i likovne radionice na temu “Ljubav za početnike” koje počinju 15. listopada i trajat će do 14. studenog.

Susret s Barbarom Bračun, večer s Ivom Tkalec

U petak 17. listopada za djecu starije predškolske dobi i učenike nižih razreda s početkom u 17 sati održat će se radionica “Pogled u vlastito mišljenje” dr. sc. prof. Brune Ćurka, a zanimljivo će biti i u četvrtak 23. listopada u 17 sati kada će se održati čitanje ljubavne poezije uz mentorstvo glumaca. Početkom studenog, točnije 7. studenog u 17.30 sati održat će se susret učenika viših razreda osnovnih škola s književnicom i fotografkinjom Barbarom Bračun, a u utorak 11. studenog održat će se susret mladih čitatelja, polaznika četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola u povodu Dana hrvatskih knjižnica s početkom u 18.30 sati. U odjelu za mlade varaždinske knjižnice u Cesarčevoj 10 u srijedu u 19 sati 22. listopada održat će se književna večer Ive Tkalec. Mjesec hrvatske knjige za djecu i mlade završava proglašenjem najčitatelja za 2014. godinu koja će biti u petak 14. studenog u 12 sati. Od 15. listopada do 15. studenog učenici prvih razreda varaždinskih osnovnih škola koji još nisu učlanjeni u knjižnicu trebali bi iskoristiti posebnu akciju jer u tom periodu mogu se upisati u knjižnicu besplatno!

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Međimurje

Besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u ponedjeljak u Maloj Subotici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 29. travnja, od 8 sati u prostorijama Podružnice umirovljenika Mala Subotica (bivši matični ured) organizira se besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera.

Osim toga građani će moći doznati više informacija o šećernoj bolesti te dobiti korisne savjete.

Ovu akciju organizira Podružnica umirovljenika Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Stiže novi parket u sportsku dvoranu u Murskom Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ministarstvo turizma i sporta krajem prosinca prošle godine objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini na koji je Grad Mursko Središće prijavio projekt „Rekonstrukcija sportske dvorane u Murskom Središću – zamjena sportskog poda“

U srijedu, 24. travnja, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak prisustvovao je potpisivanju i uručivanju Ugovora za spomenuti projekt u vrijednosti od 136.419,00 eura.

Sportska dvorana u Murskom Središću će tako uskoro dobiti novi sportski pod, a uskoro će se potpisati i ugovor u vrijednosti od 883.501,39 eura za kompletnu energetsku obnovu sportske dvorane – novi krov, fasada, prozori, rasvjeta, solari, toplinske pumpe…

Time će sportska dvorana svakako postati atraktivnije mjesto za sportske događaje, treniranje i natjecanja, a također će se time u idućim desetljećima osigurati funkcionalnost sportske dvorane i neće biti potrebe za nekim većim investicijskim ulaganjima.

Obzirom što je iz ova dva javna poziva Gradu Mursko Središće dodijeljeno više od milijun eura značajno se rasterećuje gradski proračun. Uz Grad Mursko Središće više jedinica lokalne samouprave iz Međimurske županije dobilo je sredstva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje