Povežite se s nama

Život i društvo

Najskuplji projekat

Objavljeno:

- dana

Radovi u Lepoglavi

U Lepoglavi su u tijeku kanalizacijski radovi, dio  2,5 kilometara kanalizacijske mreže, koja će se izgraditi u okviru prve faze izgradnje kanalizacijskog sustava za šire područje Lepoglave, vrijedne šest milijuna kuna.

Vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje  je oko 70 milijuna kuna, od čega 90 posto sredstava osiguravaju Hrvatske vode dok je Grad Lepoglava sudjelovao s deset posto. Realizacijom tog najvećeg komunalnog projekta u povijesti grada Lepoglave bit će izgrađeno 5,5 kilometara glavnog kolektora i 33 kilometara sekundarne razvodne mreže te pročistač.

Radovi prema planu

Vrijednost cjelokupnog projekta izgradnje  je oko 70 milijuna kuna

Nakon glavnog voda postavljenog u Ulici hrvatskih pavlina i odvojaka u sporednim ulicama, na red je došla i Ulica Antuna Mihanovića.
– Zadovoljstvo je pratiti tijek radova koji teku prema planu, a zahvaljujući kojima će Lepoglava riješiti gorući problem nepostojanja kanalizacije i tako podići komunalni standard građana na još veću razinu – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.
– Sva oštećenja bit će, nakon završetka radova, sanirana – poručio je gradonačelnik Škvarić, pozivajući građane na strpljenje.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje