Povežite se s nama

Život i društvo

Na promociji prikupljeno 100.000 kuna

Objavljeno:

- dana

PROMOCIJA KALENDARA “VELIKE I MALE ZVIJEZDE”

Na aukciji koja je održana u sklopu promocije humanitarnog kalendara “Velike i male zvijezde” prikupljeno je 100.000 kuna.

– Prezadovoljna sam s obzirom da je to tek početak jer sada slijedi prodaja humanitarnog kalendara – rekla je Tamara Peras, inicijatorica ove humanitarne akcije.

Fotografija Stankovića i Dore postigla cijenu od 14.000 kuna

Promocija je okupila u srijedu okupila brojne međimurske poduzetnke i javne osobe. Za najveću svotu, 14.000 kuna, prodana je fotografija Aleksandra Stankovića i malene Dore na motociklu koji su bili na promociji koju su vodili Duško Ćurlić i Barbara Kolar, koji su se također našli na humanitarnom kalendaru za iduću godinu.

Kao i prije dvije godine, i ovogodišnja akcija ima humani cilj: novac je namijenjen za rehabilitaciju i terapiju djece s Downovim sindromom. Akciji se odazvalo dvadesetak velikih i malih zvijezda, koje su tijekom rujna i listopada, na raznim lokacijama u gradu Čakovcu, spremno pozirali fotografu Vjeranu Žganece Rogulji.

Kupiti i vi svoj primjerak kalendara i pomognite djeci

Humanitarni kalendar “Male i velike zvijezde” može se kupiti u Udruzi za sindrom Down te mu je cijena 40 kuna. Zbog toga pomozite te omogućite kvalitetno odrastanje djece s tim sindromom.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Obrana od poplava bila u fokusu vježbe operativnih snaga VZO-a Gornji Kneginec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. travnja, održana je vježba operativnih vatrogasaca u organizaciji Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec, na ribnjacima ŠRD Ostriž u Knegincu Gornjem.

Cilj vježbe bila je simulacija obrane od poplava postavljanjem barijera za vodu, izradom zečjeg nasipa te prepumpavanjem većih količina vode.

Ujedno je tom prigodom obavljena provjera ispravnosti opreme te je procijenjeno koju količinu vode se može prepumpati s pumpama i vozilima koju posjeduju društva iz Vatrogasne zajednice Općine Gornji Kneginec.

Vježba je podijeljena na više sektora rada i uz komunikaciju voditelja vježbe s vatrogasnim odjeljenjima radi koordinacije same vježbe.

U vježbi su sudjelovali članovi DVD-a Gornji Kneginec, Donji Kneginec, Varaždinbreg i Lužan Biškupečki koji su vršili prepumpavanje vode pomoću motornih i potopnih pumpi.

Vježbi su prisustvovala 34 operativna vatrogasca VZO-a Gornji Kneginec te načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Marko Brezovec, načelnik stožera Civilne zaštite Općine Gornji Kneginec Robert Đuranec, predsjednik VZO Gornji Kneginec Mihael Magdić te zapovjednik VZO Gornji Kneginec Igor Kišiček.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Motori su blagoslovljeni u Petrijancu, pa je uslijedila prava fešta u organizaciji MK Sjeverozapad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

MK Sjeverozapad u subotu, 27. travnja organizira svoj 18. moto susret i blagoslov motora.

Motoristički susret održan je kod crkve u Petrijancu u popodnevnim satima, a potom je uslijedio druženje na prostoru Lovačkog društva Fazan u Optujskoj ulici.

Za sve je spremljen besplatan grah te rock svirka, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje