Povežite se s nama

Sport

Desetkovani Varaždinci osvojili novi bod

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA

U 9. Kolu 1. A HOL skupina 2 OK Varaždin Volley – OK Centruion 2:3 (23:25, 31:29, 28:26, 15:25, 12:15). 

Desetkovani Varaždinci uspjeli su osbojiti bod u susretu s ekipom iz Pule i tako su nastavili niz osvajanja bodova. U sastavu domaćina nedostajao je Vanja Rogina zbog ozljede, Ante Bingula zbog bolesti, Gabrijel Ivančić također zbog bolesti a Marko Abdulaj kao rekonvalescent vratio se na teren nakon tri tjedna pauze i to, silom prilika na drugoj poziciji. Međutim i tako oslabljeni Varaždinci su pružili dobru igru i bili su vrlo blizu pobjede. U prvom setu su vodili do same završnice u kojoj su gosti bili spretniji i pobijedili 25:23. U drugom setu se lomila utakmica i Varaždinci su se pokazali kao vrlo karakterna momčad te pobijedili na razliku 31:29. I u trećem setu se igralo na razliku i ponovo je domaća momčad slavila 26:24. U četvrtom setu ponestalo je koncentracije, a bez mogućnosti pravih zamjena igra domaćina je padala i Puležani dobivaju uvjerljivo 25:15. Slabije izdanje Varaždinaca nastavljeno je i u petom setu, iako su u završnici zaprijetili ali gosti ipak izlaze kao pobjednici.

U sastavu domaćina istaknuo se junior Luka Somođi, koji je ponovo pozvan u juniorsku reprezentaciju koja se okuplja 26. ovog mjeseca. Na mjestu tehničara dobro se snašao srednjak Marko Abdulaj a konstatnu dobru igru pružili su Vedran Obradović, Matija Ivančić i kapetan Spasoje Todorović.

 

9. kolo 1. A HOL skupine 2

OK Varaždin Volley – OK Centurion Pula (23:25, 31:29, 28:26, 15:25, 12:15)

Gradska sportska dvorana Varaždin

Gledatelja 50

 OK Varaždin Volley: S. Todorović (C), G. Ivančić. M. Čilaš, B. Modrić, L. Somođi, M. Abdulaj, V. Obradović, I. Šmitlehner, R. Stanić, M. Ivančić (L); trener: M. Ciglar.

OK Centurion Pula: A. Dudić, A. Štorc, G. Jovanović, M. Banković, V. Šiljan, V. Šestić, D. Bljaić, V. Arapović (C), T. Macan, A. Vuk (L); trenr N. Pačić.  

 

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks i Bednja plasirali se u finale Županijskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Praznik rada odigrani su uzvratni susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa. Obje momčadi koje su slavile u prvim susretima pobijedile su i u uzvratima.

Varteks je protiv Ivančice u prvom susretu slavio s 3:1, a u srijedu, 1. svibnja upisao je minimalnu pobjedu. Jedini pogodak bio je djelo Glavice u 90. minuti.

Ulazak u finale potvrdila je i Bednja. Prvi susret u Beletincu završio je pobjedom domaćina 3:0, a u drugom u Nedeljancu gosti su slavili s 4:1. Dva gola u uzvratu za beletinečke nogometaše postigao je Kulji, dok su po pogodak dodali Horvatić i Kareem. Jedini gol za Nedeljanec zabio je Medved.

Tako su Varteks i Bednja izborili finale, a ujedno i pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Nastavite čitati

Sport

Varaždinski rukometaši do senzacije protiv Sesveta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometaši Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 u 9. kolu Lige za prvaka iznenadili su Sesvete koje se bore za 2. mjesto i slavili s 30:29.

Varaždinci su u 12. minuti već bili na velikih 8:3, no gosti su se probudili te sredinom poluvremena već stigli na minus dva (9:7). I nastavili su Sesvećani s dobrom igrom te do kraja prvog dijela stigli ne samo do izjednačenja, nego i minimalne prednosti (14:15). 

Nakon tri minute u drugom dijelu, Sesvećani su bili na tri razlike. I činilo se da polako preuzimaju konce igre u svoje ruke. No, domaćin je imao drugačije planove. Stalno je držao priključak i konačno, pet minuta prije kraja uspio stići do preokreta (28:27). U taktičkom nadmudrivanju, Varaždinci su uspjeli zabiti još dva, a gosti također dva pogotka. Posljednji napad imali su Sesvećani, ali nakon minute predaha promašili su s krila i otvorili priliku domaćinu za veliko slavlje (30:29). 

Marin Šutalo bio je jedan od domaćih junaka s 14 obrana. S osam pogodaka Tin Šestak bio je prvi strijelac pobjednika. 

Bilo je to ujedno i pretposljednje kolo Lige za prvaka, a u zadnjem kolu varaždinski rukometaši gostuju kod Spačve u Vinkovcima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje