Povežite se s nama

Sport

Elma Garibović treća na Prvenstvu Balkana

Objavljeno:

- dana

KARATE

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, održano je ovog vikenda Prvenstvo Balkana u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Nastupilo je 784 natjecatelja iz 11 zemalja.

 

Svaka zemlja je imala pravo nastupa sa 4 natjecatelja u svakoj kategoriji. Za reprezentaciju Hrvatske su nastupili i 3 člana Karate kluba „Varaždin“. Elma Garibović je nastupila u kategoriji juniorke -53 kg, Eugen Kanjir u mlađim seniorima -75 kg i Enes Garibović u mlađim seniorima -84 kg.

Elma je u prvom kolu savladala predstavnicu BiH sa rezultatom od 6:0, u drugom kolu je izgubila od reprezentativke Makedonije rezultatom 2:7. U repasažu je prvo pobijedila predstavnicu Rumunjske sa 7:1, a zatim u borbi za treće mjesto i predstavnicu Srbije rezultatom 3:2 i tako nakon četiri odrađena meča došla do brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske.

Eugen Kanjir je izgubio u drugom kolu na kontakte od predstavnika BiH te se tako oprostio od daljnjeg natjecanja.

Enes Garibović je nakon tri dobivena meča zaustavljen u polufinalu od predstavnika Rumunjske. U repasažnoj borbi za brončanu medalju izgubio je od predstavnika Makedonije.

Drugi dan natjecanja je bio rezerviran za ekipne borbe. Enes i Eugen su nastupili za reprezentaciju mlađih seniora koja je pobjedama nad reprezentacija Rumunjske i Cipra došla do brončane medalje.

Nastup članova karate kluba „Varaždin“ za reprezentaciju Hrvatske je bio veoma uspješan jer su se vratili iz Sofije sa tri brončane medalje. Juniorsku i U21 mušku reprezentaciju vodio je izbornik Esad Garibović.

Idući tjedan je državno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore u Rijeci i ujedno izborni turnir za nadolazeće prvenstvo Europe koje će se održati u Zürichu u veljači 2015.

Izvor:
Foto:

Sport

FOTO Nogometaši Varaždina pred 8670 gledatelja minimalno poraženi od Dinama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Nogometaši Varaždina u 32. kolu SuperSport HNL-a ugostili su zagrebački Dinamo. Susret pred 8670 gledatelja završio je 1:0 za zagrebački sastav.

Oba trenera započela su u formacijama 3-5-2. Varaždin, koji inače gotovo uvijek započinje susret u 4-2-3-1, zrcalio je formaciju prema Dinamu. Započeli su Zelenika na golu, u zadnjoj liniji Ba, Jelenić i Nekić, na bokovima desno Vukčević, lijevo Boršić, u sredini Lusavec, Postonjski i Mitrovski, a u napadu Dabro i Drožđek.

To se pokazalo uspješnim do drugog dijela prvog dijela. Nisu Varaždinci mnogo dali gostima do tada. Disciplinirano su stajali iza lopte i sve zatvarali.

No, u 29. onda je Petković prodao tunel varaždinskim braničima i počela je opća opsada gola Olivera Zelenike. Najbliže pogotku bio je Sučić u 29. minuti kada je Zelenika odlično nogom skinuo njegov pokušaj, a isti igrač u 32. pogodio je stativu.

Nije ni Varaždin bio bez prilika. Onu najbolju imali su u 36. minuti. U njoj se našao Mitrovski koji je matirao Nevistića, no s crte je izbio Theophile Catherine. Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.

U prvoj minuti drugog dijela Dinamo je poveo. Vidović se izbacio na 20 metara i prekrasno pogodio u suprotni kut.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio kontrolirati igru. Priliku za povećanje gosti su imali u 74. minuti kad je obrana Varaždina zaboravila na Petkovića, no njegov udarac glavom je odlično obranio Zelenika. Minutu kasnije Brodić, bivši igrač Varaždina, zaobišao je Zeleniku, ali Jelenić je izbio s gol crte.

U 79. minuti Baturina je odlično izbacio u šansu Sučića koji je krenuo na Zeleniku. Ipak, otišao je preširoko od gola i varaždinska obrana otklonila je opasnost.

Mogao je Varaždin zapapriti Dinamu u 86. minuti. Pobjegao je varaždinski napadač Dabro Modroj obrani, zaobišao Nevistića, ali pogodio je vanjski dio mreže. U 90. minuti mogao je Ademi glavom povećati gostujuće vodstvo. Ipak otišlo je pored gola.

Završilo je minimalnim slavljem gostiju.

Nastavite čitati

Sport

Nikoli Kosecu dva zlata i srebro na paraplivačkom mitingu u Sloveniji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na paraplivačkom mitingu u Velenju nastupio je i Nikola Kosec, bivši član PK Vidra, a danas član Čakovečkog plivačkog kluba.

On je u jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u disciplini 100 metara leđno, zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno i srebrnu medalju u disciplini 100 metara slobodno.

Nastupio je i njegov klupski kolega Andrej Marjanović koji je poboljšao svoje rezultate u  disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara prsno.

– Sjajnim nastupom u Sloveniji Nikola i Andrej potvrdili su da su spremni za sva natjecanja koja ih čekaju do kraja sezone – ističu iz Čakovečkog plivačkog kluba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje