Povežite se s nama

U fokusu

USPOS: Dajte nam mjesto u Upravnom vijeću Gradskih stanova

Objavljeno:

- dana

JAVILA SE I UDRUGA STANARA POS-a

Nakon što su svi konačno uselili u stanove koje su otplaćivali, Udruga stanara POS Varaždin traži mjesto u Upravnom vijeću Gradskih stanova. Kažu da će njihov član svoju naknadu davati socijalno ugroženim obiteljima.

Prenosimo va priopćenje USPOS-a u cijelosti:

Ovim putem, kao Udruga stanara POS Varaždin, prvenstveno bismo željeli izraziti zadovoljstvo da su konačno završile agonije kupaca POS stanova koji su uz kašnjenje od čak dvije godine konačno u ruke primili ključeve svojih stanova koje mukotrpno, uz podstanarstvo, otplaćuju putem kredita već tri i više godina.

No, na kraju cijele ove ‘havarije’ ne možemo biti zadovoljni pristupom gradonačelnika te Upravnog vijeća tokom svog ovog vremena u kojem su se nizala obećanja o useljenju. Kako je poznato nakon svakog njihovog novog datuma useljenja, kao Udruga smo reagirali te smo izričito naglasili da ti rokovi nisu realni, a što se u konačnici ispostavilo točnim, odnosno, ravnatelj JUGS-a i gradonačelnik obmanjivali su kupce i svoje građane od kojih upravo oni primaju plaću i za koje su se trebali boriti.

članovi Upravnog vijeća trebali su davati informacije koje je tajio ravnatelj

Osim gradonačelnika koji je trebao reagirati nakon što su se problemi javili te smijeniti ravnatelja JUGS-a Vladimia Kukeca, veliku odgovornost snosi i Upravno vijeće koje je u dvije godine i nekoliko puta izmjenilo svoj sastav i predsjednika. Upravo članovi UV JUGS-a, a za što i primaju naknade, trebali su ukazati na nepravilnosti u radu, na NETRANSPARENTNOST poslovanja samog JUGS-a te na velike nenamjenske financijske transakcije koje su, a sada se i pokazalo, oštetile i sam gradski proračun. Osim što su trebali upravljati tom Javnom gradskom ustanovom svojim građanima, odnosno kupcima, TREBALI su pomoći i pružiti im informacije koje im je već tajio tadašnji ravnatelj.

Kupcima se isplatilo više od milijun kuna namjenskih sredstava

O netransparentnosti poslovanja cijelog JUGSa govore mnoge činjenice, od toga da je sam ravnatelj na prvom sastanku, a gdje je bila nazočna i novinarska ekipa Provjerenog te brojni mediji, javno rekao da neke informacije ne može reći javno jer su dio sudskog postupka, od toga da su se milijunska financijska namjenska sredstva uplaćena od strane kupaca za POS Vilka Novaka preusmjerila za izgradnju stanova u Hrašćici, do toga da se zbog nepravilnog poslovanja te odustajanja kupaca zbog kašnjenja u izgradnji stanova više od godinu dana, na ime penala, odvjetničkih troškova, povrata uplaćene glavnice te kamata, kupcima isplatilo više milijuna kuna upravo iz onih sredstava koja su bila namjenska i u planu za završetak gradnje.

Upravo takvo vođenje Javne gradske ustanove dovelo je u velike probleme budućnost POS-a u Varaždinu, a samim time dovelo je POS na vrlo loš glas u Varaždinu pa čak i u Hrvatskoj te se mnogi budući potencijalni kupci boje kupiti stan po POS programu jer ne znaju što ih čeka.

Cijelom rasvjetljavanju stanja u JUGSu trebamo zahvaliti i gradskim vijećnicima Zlatanu Avaru te Željku Buniću koji se nisu libili prihvatiti POSLA i napraviti ono za što su plaćeni. Rasvjetlili su donekle situaciju u JUGSu, a osim toga pronašli su i neke druge obveze JUGSa koje se nisu izvršavale (Arena Varaždin), pa s pravom možemo reći da su naše tvrdnje bile točne kada smo upozoravali da je sada bivši ravnatelj g. Kukec nekompetentna osoba za to radno mjesto, odnosno da ne zna raditi posao za koji je plaćen upravo iz džepova građana.

USPOS u Upravnom vijeću JUGS-a MORA imati jednog člana, a naknada tog člana ići će socijalno ugroženoj obitelji kojoj je novac potreban
Vjerujemo da je smjena ravnatelja JUGS-aa odličan pomak u poslovanju JUGSa, a dolaskom kao v.d. ravnatelja  Sveteca za vjerovati je da će JUGS poslovati transparentnije, odnosno da će informacije koje su potrebne javnosti biti dostupnije.

Kao udruga, pridonijet ćemo transparentnijem djelovanju JUGS-a

Kako bi građani koji će tek snositi teret financijskih obveza JUGS-a u iznosima i nekoliko desetaka milijuna kuna, te javnost i budući kupci bili o svemu pravodobno obaviješteni te kako bi se vratio pozitivan imidž JUGS-u neosporno je da u Upravnom vijeću JUGS-a treba biti i jedan član USPOS-a, Udruge koja je ovaj problem otkrila javnosti i koja se borila da se ukaže na brojne nepravilnosti i nerad. Kao Udruga ne prihvaćamo činjenicu da se sa POS-om u Varaždinu treba stati već mu se treba prići planski i racionalno, a upravo iz navedenih razloga, a iz razloga što su nam poznate sve pozitivne strane POS-a, USPOS kao član Upravnog vijeća JUGS-a samo može pridonijeti kvalitetnijem i transparentnijem radu Javne ustanove Gradski stanovi. Stoga kod saziva novog Upravnog vijeća tražimo da jedno mjesto pripada USPOS-u.

Kako nas većina i podržava u toj namjeri, vjerujemo da je i interes gradonačelnika, a i samog vodstva JUGS-a da se u Upravno vijeće postavi član USPOS-a.
Kao član Upravnog vijeća JUGsa, predstavnik USPOS-a će svoju naknadu preusmjeriti socijalno ugroženim obiteljima kojima će tim iznosom biti plaćeni troškovi režija ili hrane.

Na kraju bismo zaželjeli sve najbolje u 2015. godini svim kupcima POS-a u Varaždinu, medijima koji su nas pratili, svim građankama i građanima koji su nas podržavali i koji su kisnuli s nama na raznim sastancima, a i onima koji su smatrali da nemamo što tražiti te onima kojima smo bili samo galamdžije.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Radnici Varteksa idu u štrajk, nisu im isplaćene plaće za veljaču i ožujak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Nakon što radnicima Varteksa d.d. nisu isplaćene plaće za veljaču i ožujak ove godine te nakon neuspješno završenog postupka mirenja, Samostalni radnički sindikat Varteks donio je odluku kojom se pokreće štrajk.

– Štrajk će započeti u ponedjeljak, 06.05.2024. godine u 6 sati i trajat će do ispunjenja zahtjeva Sindikata, a to je isplata neisplaćenih plaća – objavila je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

U ponedjeljak će se održati i konfencija za medije.

Nastavite čitati

U fokusu

Nova odluka o parkiralištima u Varaždinu, evo koje su novosti i kako sudjelovati u javnoj raspravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2024. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina.

-Ovim izmjenama i dopunama Odluke detaljnije se definiraju odredbe koje se odnose na uslugu parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, s obzirom na uvođenje novih informacijskih tehnologija, ali i definiranje naplate i kontrole naplate parkiranja, definiranje postupka izdavanja povlaštenih parkiranih karata za stanare i drugih poslova s tim u vezi te obavljanje nadzora nepropisno parkiranih vozila na parkiralištima. Na Nacrt prijedloga Odluke zatražena je prethodna suglasnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – ističu u Gradu Varaždinu.

Izrađen je novi prometni elaborat, a osim revizije postojećih javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata za korištenje parkirališnih mjesta na području Grada Varaždina, dodatno se uvodi naplata parkiranja na dijelovima grada, takozvanim parkirališnim blokovima, u kojima će vrijediti posebni povlašteni uvjeti za stanare. Naplata bi se trebala uvoditi etapno.

Temeljem provedene revizije javnih parkirališta i garaža na kojima se trenutno obavlja naplata parkiranja na području Grada Varaždina u zonama 0., 1., 2. i 3., obavljeno je usklađenje te je utvrđeno da je obilježeno ukupno 996 parkirnih mjesta za predviđenih za naplatu parkiranja, a osim njih, obilježeno je 71 parkirno mjesto za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti te 6 parkirnih mjesta za taxi vozila i 6 mjesta za punjenje električnih vozila. Također je predviđeno obilježavanje 5 parkirnih mjesta za motocikle.

-U Gradu Varaždinu uvode se 3 nova parkirališna bloka na kojima će se obavljati naplata parkiranja: blok A, blok B te blok C. Blokovi A i B uvrstit će su u drugu zonu naplate dok će se blok C uvrstiti u treću zonu naplate parkiranja u Gradu Varaždinu. U navedenim će blokovima pod naplatom biti ukupno 728 parkirnih mjesta, dok će za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti biti rezervirano ukupno 39 parkirnih mjesta. U svakom od navedenih blokova broj parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti zauzima 5% od ukupnog broja parkirnih mjesta, kao i u ukupnom broju parkinga pod naplatom – navedeno je u spomenutom elaboratu.

Uvode se tako parkirališni blok A, koji će obuhvaćati prostor istočnije od Ulice Stanka Vraza ( iza višestambenih zgrada kućni broj 6, 8 i 10) – prilaz preko Ulice Vatroslava Lisinskog, blok B koji će obuhvaćati postojeće parkiralište smješteno istočnije od Zagrebačke ulice, a južno od Ulice Franca Prešerna, te blok C, koji obuhvaća parkirna mjesta u Trakošćanskoj ulici te dio u Ulici braće Radić.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti s nacrtom dokumenata, a radi dobivanja mišljenja, primjedbi i prijedloga i eventualno prihvaćanja zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali i obrasci relevantni za savjetovanje, kao i sami nacrti dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2024-godini/ pod rednim brojem 37.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca, zaključno do 30. svibnja 2024. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za gradnju i komunalno gospodarstvo, Trg slobode 12/II, 42000 Varaždin, s naznakom: „Mišljenja, primjedbe i prijedlozi na Nacrt Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: [email protected].

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje