Povežite se s nama

Sport

Iva i Vedran brončani na “66. Ball der Nationen”

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI PLES

U Deutsches Theater München održan je 66. Europapokal – jedan od najstarijih pozivnih plesnih turnira na svijetu čiji su sudionici finalisti europskih i svjetskih prvenstava, a pod promotivnim nazivom „66. Ball der Nationen“.

 

Prestiž

Organizator tog uglednog plesnog natjecanja je Sportski plesni klub Gelb-Schwarz-Casino iz Münchena koji je tradicionalno plesnim parovima pružio spektakularne uvjete natjecanja u predivnoj dvorani Njemačkog kazališta u Münchenu te je omogućio i publici da uz živu glazbu Big Banda zapleše na plesnom podiju između natjecateljskih kola.
U kategoriji seniora održano je natjecanje u latinsko-američkim plesovima dok su se plesači u kategoriji juniora natjecali u standardnim plesovima u tzv. Sparda-Jugend-Cup.
Iz Njemačkog sportskog plesnog saveza upućena je pozivnica preko Hrvatskog sportskog plesnog saveza varaždinskom plesnom paru Vedran Sraga i Iva Risek, juniorskim državnim prvacima u sve tri kategorije sportskog plesa: standardnim plesovi, latinsko-američkim plesovima i kombinaciji 10 sportskih plesova, te prošlogodišnjim osvajačima 7. mjesta na juniorskom europskom prvenstvu i 13. mjesta na juniorskom svjetskom prvenstvu.
Ukazanu čast da brane boje Hrvatske na jednom od najstarijih plesnih turnira na svijetu Iva i Vedran i više su nego opravdali, plasmanom iz polufinala u finale gdje su u konkurenciji vrhunskih europskih plesnih parova odličnom prezentacijom svojeg plesnog umijeća na kraju izborili 3. mjesto i brončanu medalju.

Plasman

Odlična konkurencija iz Italije, Rumunjske, Bugarske, Austrije, Slovenije i Njemačke, predivna dvorana münchenskog kazališta, glazba uživo, objektivni gledatelji koji su gromoglasnim pljeskom nagrađivali i podržavali sve natjecatelje, bili su dodatna motivacija da Iva i Vedran otplešu najbolje što je na kraju bilo i popraćeno odličnim rezultatom naših državnih prvaka.
U kategoriji seniora pobijedio je plesni par iz Moldavije Gabriele Goffredo/Anna Matus, 7. na WDSF World Ranking, dok je u kategoriji juniora pobijedio plesni par iz Italije Andrea Roccatti/Flaminia Iannone, 4. na WDSF World Ranking. Vedran i Iva u ovom trenutku drže visoku 23. poziciju na WDSF World Ranking u standardnim plesovima, Rang lista World Dance Sport Federation.
Osvajanje naslova juniorskih prvaka Hrvatske u standardnim plesovima za 2015. godinu i to u Varaždinu 24. siječnja, kao i odličan rezultat na 66. Europapokalu potvrđuju da Iva i Vedran nastavljaju jednakim tempom svoju plesnu karijeru, za koju se sada već poprilično zna i u europskim plesnim krugovima.

Izvor:
Foto:

Sport

3. NL: Varteks u derbiju ugošćuje Rudar, Podravine kod Pitomače

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varteks se nalazi u ključnom dijelu sezone. Ukoliko Bumbari žele pokušati u rang više, morali bi pobijediti sve do kraja, a prvi na putu je Rudar, koji na drugom mjestu bježi osam bodova. Susret je na rasporedu u subotu, 4. svibnja u 17 sati na stadionu Sloboda.

I Rudar je u proteklom kolu poražen na domaćem terenu od Pitomače, dok je Varteks izgubio kod Poleta.

Do kraja sezone je još pet kola, a nakon Rudara, Varteks će na ‘noge’ Pitomači. Drugo mjesto je možda predaleko, ali treće je dostižno, jer Pitomača ‘bježi’ dva boda.

Pa dobro, što se tiče trećeg mjesta, sve je još uvijek u našim nogama. Ali ne kalkuliramo mi, idemo sve pobijediti, pa kak bude – istaknuo je Matija Kanceljak, sjajni napadač stigao ovog ljeta iz NK Varaždina.

U isto vrijeme, Podravina odlaze u goste trećeplasiranoj Pitomači.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić prije Hajduka: Publika se vraća na Poljud, idemo guštati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon poraza (1:0) od Dinama, nogometašima Varaždina u nedjelju, 5. svibnja u 17 sati slijedi susret kod Hajduka na Poljudu u sklopu 33. kola SuperSport HNL-a.

Četiri kola prije kraja Hajduk je zacementirani na 3. mjestu, a Varaždinci se bore za 6. poziciju.

– Sada igraju rasterećeno, lepršavo. Nekako kao da im je pao kamen s leđa kad su ispali iz utrke za naslov. No, nama dobra predstava protiv Dinama daje zapravo da se nadamo pozitivnom rezultatu na Poljudu. Također, publika se vraća na Poljud pa ćemo baš guštati – rekao je Nikola Šafarić, trener i sportski direktor Varaždina.

U zadnjem međusobnom susretu Hajduk je slavio s 5:0. Bilo je to u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Imali su Varaždinci u tom susretu više od igre na 0:0 i gađali okvir vrata, no Hajduk je zabijao.

– Utakmica se igra zbog golova, a ne zbog dojma. To nam je i dobra škola te se nadam da smo nešto i naučili – zaključio je Šafarić kojem za utakmicu za Poljudu nedostaju kartonirani Nekić i ozlijeđeni Vukušić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje