Povežite se s nama

Život i društvo

Ljubav ih povezala i zadržala 60 godina

Objavljeno:

- dana

DIJAMANTNI PIR MIRKA I ANĐELE

U povodu šest desetljeća braka Mirka i Anđele Vinter iz Dubrave Križovljanske, djeca dijamantnih mladenaca priredila su druženje na kojemu je bilo i sedmero unučadi i šestero njihove djece.

Čestitke slavljenicima na dijamantnom jubileju uputio je i Mirko Korotaj, načelnik Općine Cestina, a u svom obraćanju okupljenima pozvao je mlade da se ugledaju na slavljenike koji su unatoč brojnim poteškoćama ostali zajedno te samim time svima omogućili zajedničko druženje.

Anđela Dobrotić iz Brezje Otoka i Mirko Vinter iz Lovrečan Otoka vjenčali su se prije 60 godina. Prvih godina nakon vjenčanja živjeli su u Brezje Otoku gdje su im se rodila i djeca, Terezija (1955.), Vlado (1957.) i Miran (1963.), a nakon velikih poplava koje su šezdesetih godina redovito poplavljivale prekodravski dio Općine Cestica, dobili su kredit na 30 godina te su se 1968. preselili u novoizgrađenu kuću u Dubravi Križovljanskoj, gdje i danas žive. Tu im se 1976. rodila i najmlađa kći Snježana.

Zbog teških uvjeta života, Mirko se još kao mladić zaposlio u Kidričevu u susjednoj Sloveniji, a potom je 1968. godine otišao u Švicarsku, koju je nakon tri godine napustio i zaposlio se u Austriji, gdje ostaje do odlaska u invalidsku mirovinu 1982. godine.

Anđela i Mirko imaju veliku obitelj: četvero djece, sedmero unučadi i šestero praunučad

Odrastanjem, djeca Anđele i Mirka su se poudala i poženila, a uskoro su se pridružili i unuci, Danijela, Dušanka, Gordana, Helena, Antonio, Martin i Smiljan te praunuci Blanka, Karmen, Karolina, Stella, Sandi i najmlađa Dea, koja će u srpnju napuniti dvije godine.

Uz pjesmu i ples druženje je potrajalo do ranih jutarnjih sati, a slavlju je prisustvovala i Marija Dobrotić, “pucnihala” sa svadbe održane prije 60 godina. 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Na 1. svibnja varaždinski će policajci posebno motriti mopediste i motocikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će u srijedu, 1. svibnja, u vremenu od 12 do 20 sati, operativnu akciju „Mopedisti i motociklisti“ s ciljem utvrđivanja prekršaja od strane ove skupine sudionika u prometu te prekršaja drugih sudionika u prometu, kojima se ugrožava sigurnost mopedista i motociklista.

Akcija će se provoditi na cijelom području Varaždinske županije, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih, javila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ožujak je na varaždinskom području bio iznadprosječno kišan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U većini Hrvatske je tijekom ožujka zabilježeno više oborine u odnosu na prosjek, a u Zadru je ožujak 2024. bio najkišovitiji u povijesti mjerenja na toj postaji. Samo je u istočnim predjelima količina oborine bila manja od prosjeka za ožujak, ukazuju najnoviji podaci DHMZ-a.

Prema raspodjeli percentila u ožujku 2024. godine ožujak je bio ekstremno kišan u Zadru, vrlo kišan u dijelu srednje Dalmacije (Split, Šibenik), središnje Istre (Pazin) i sjeverne Hrvatske (Varaždin i Zagreb).

Kišne prilike prevladale su u gorju (Parg, Zavižan, Gospić) te zapadnim predjelima kontinentalne Hrvatske, a u Slavoniji je bilo sušno.

Normalne količine oborine zabilježene su u središnjem dijelu kontinentalne unutrašnjosti, dijelu sjevernog primorja (Senj, Rijeka) te krajnjem jugu (Dubrovnik).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje