Povežite se s nama

Foto i video

FOTO Neustrašivo skakali s padobranom za akciju pomoći Luki Lehkec!

Objavljeno:

- dana

Na Aerodromu Čakovec/Pribislavec 25. i 26. svibnja u organizaciji Aerokluba Međimurje i Humanitarne udruge Fijolina iz Čakovca održan je Adrenalinski vikend s naglaskom na humanitarnu akciju.

Padobranski skok u tandemu je iskusilo čak 80 sudionika, čime su postali dio humanitarne akcije za trogodišnju djevojčicu Luku Lehkec iz Pribislavca. Veliki je dio Međimurja nedavno krenuo u prikupljanje financijskih sredstava potrebnih za njezino liječenje. – Svi padobranci i članovi Aerokluba sudjeluju u donatorskim aktivnostima s ciljem prikupljanja novčane potpore za Lukine fizikalne terapije. Ovaj adrenalinski vikend je tek prva takva akcija: cilj nam je zainteresirati javnost i okupiti ljude u što većem broju na sljedećoj humanitarki, koja će se održati u srpnju ove godine – naglasio je dopredsjednik Aerokluba Međimurje Marijan Fajfar. Kod ulaza je padobrance s osmijehom na licu dočekala mala Luka uz pratnju obitelji: šestogodišnjega brata Tristana te roditelja Vlatke Levačić i Elvisa Lehkeca. Njezina je majka pritom zahvalila članovima Fijoline te Aerokluba. Posebno je istaknula ulogu pribislavečke načelnice Višnje Ivačić, na čiju su inicijativu pokrenute humanitarne akcije. Na početku Adrenalinskog vikenda sudionici su bili u prilici donirati sredstva za financiranje Lukinih terapija, nakon čega su uslijedile pripreme za skokove. Lagano su se u zrakoplovu Pilatus PC-6 Potter penjali do visine od četiri kilometra te uživali u panoramskom letu. To je približna točka na kojoj se otvaraju vrata, pri čemu padobranci u tandemu s certificiranim instruktorom iskaču iz aviona. Kako je rekao Angelo Vuletić, poznati tandem instruktor iz Virovitice, bilo je tu svakakvih iskustava, no svi su skokovi prošli u najboljem redu. – Na 1500 metara otvara se padobran, nakon čega slijedi 10 minuta laganoga spuštanja na zemlju – objašnjava član Aerokluba Siniša Palašek. skokovima Novčana sredstva prikupljala su se dobrovoljnim donacijama ili kupnjom CD-a, umjetničkih radova s radionica poput slika, fotografija, knjiga i slično, a donaciju je moguće i uplatiti na račun Humanitarne udruge Fijolina, HR54 2340 0091 1160 43912. – Ovo je tek početak, a s ponosom mogu najaviti i održavanje nadolazećih humanitarnih akcija, kao i humanitarnih koncerata za našu Luku – kaže Mirjana Hudin, jedna od osnivačica Humanitarne udruge Fijolina. Sve informacije u vezi pomoći za Luku i njezine roditelje dostupne su na broj mobitela: 095/838-4185 (Vlatka) ili na mail: [email protected] Roditelji stoje na raspolaganju drugim roditeljima i djeci sa sličnim teškoćama kojima je potrebna pomoć u smislu informiranja o terapijama ili nekih drugih upita.

Foto i video

FOTO Velika fotogalerija: 500-tinjak natjecatelja sudjelovalo u Humanitarnoj utrci Grada anđela

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Danas, 9. svibnja, održana je 2. Humanitarna utrka Grada anđela koju je organiziralo Sportsko rekreativno društvo 315 Sjeverozapad uz podršku Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Start i cilj utrke bili su na Kapucinskom trgu, a trčalo se ulicama Varaždina rutom dugom 4,85 kilometara.

Cjelokupni iznos kotizacije u visini od 50 kuna po osobi namijenjen je Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin.

U nastavku u velikoj galeriji fotografija donosimo djelić atmosfere s današnje utrke.

Nastavite čitati

Foto i video

FOTO Posjetitelji u Ludbregu uživali u bojama i mirisima najrazličitijih vrsta cvijeća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Na Otoku mladosti u Ludbregu u tijeku je međunarodni sajam cvijeća „Flora Centrum mundi Ludbreg 2021.“.

Ovo je već. 25. manifestacija po redu, a s godinama je postala jedna od najvećih takve vrste u Hrvatskoj. No, manifestacija je zbog epidemije koronavirusa prošle i ove godine organizirana kao tržnica te sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a i Stožera civilne zaštite.

Prvi dio manifestacije održan je prošloga vikenda, dok se ista nastavlja ove subote i nedjelje, 8. i 9. svibnja. Tržnica je oba dana otvorena do 18 sati.

Od izlagača, odnosno prodavača najviše je onih koji se bave uzgojem cvijeća, no ima tu i aromatičnog te začinskog bilja, ali i svega potrebnog za uzgoj cvijeća i bilja.

U galeriji fotografija pogledajte djelić šarenila s ludbreškog Otoka mladosti.

Nastavite čitati