FOTOIlustracija
IZVOROpćina Donji Vidovec

Predstavnici tvrtke Međimurske vode započeli su s postupkom priključenja objekata na javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u sklopu projekta Aglomeracija Donja Dubrava, čija gradnja započinje potkraj ove godine.

Veliki odaziv

Ukupna vrijednost projekta je 236 milijuna kuna, od čega je 135 milijuna kuna bespovratnog novca dobivenog kroz europske fondove. Projektom Aglomeracije Donja Dubrava predviđena je izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda na području Grada Preloga i prigradskih naselja Oporovec, Cirkovljan, Draškovec, Hemuševec i Čukovec te na području općina Sveta Marija, Donji Vidovec, Donja Dubrava i Kotoriba. Također je predviđena izgradnja središnjeg postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, koje će se nalaziti na području Općine Donja Dubrava.

S potpisivanjem ugovora o priključenju na budući sustav započelo se u naseljima Donja Dubrava i Donji Vidovec. Prikupljaju se potrebni podaci i rade skice budućeg priključka sa sustava na stambeni objekt. U manje od mjesec dana ugovore je potpisalo 500-tinjak budućih korisnika. Među prvima ugovor su potpisali načelnik Donje Dubrave Marijan Varga i načelnik Donjeg Vidovca Josip Matulin.

Supernova

– Za preostale buduće korisnike usluge javne odvodnje i pročišćavanja omogućen je termin potpisivanja ugovora u petak, 21. rujna, u prostorijama Općine Donji Vidovec, odnosno u vijećnici Doma kulture „Zalan“ u Donjoj Dubravi. Poznato je da je sam priključak besplatan za krajnjega korisnika jer se financira u okviru investicije izgradnje sustava sredstvima Europske unije, državnog proračuna, Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave – pojasnio je načelnik Matulin.

Odmah nakon zaključenja ugovora u Donjoj Dubravi i Donjem Vidovcu, od sredine rujna do kraja listopada započinje se s potpisivanjem i u svim preostalim naseljima.

Komentari

Komentara