Povežite se s nama

Zabava & Stil

Aleksandra Prijović održat će i drugi koncert u varaždinskoj Areni

Objavljeno:

- dana

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović rasprodala je već dva koncerta u Rijeci, ali i jedan koncert u varaždinskoj Areni.

Nakon nekoliko sekundi od najave trećeg koncerta u Rijeci, objavili su da je rasprodan prvi varaždinski koncert u Areni 26. travnja pa su otvorili prodaju za idući dan, 27. travnja.

Pjevačica će tako u Rijeci nastupiti 14., 15. i 16. travnja, dok će varaždinsku publiku zabavljati 26. i 27. istog mjeseca.

Turneja ‘Od Istoka do zapada’ jedna je od najuspješnijih u regiji. Prijović je u sklopu nje već održala 21 koncert, a s Varaždinom i Rijekom taj se popis penje na 31 arenu za svega osam mjeseci u državama bivše Jugoslavije.

Zabava & Stil

Snima se dokumentarni film od navijačkoj skupini White Stones

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dokumentarni film o ljudima koji su i život svoj i sreću svu ostavili Varteksu premijerno će biti
prikazan u ožujku iduće godine, 35 godina od osnivanja navijačke skupine White Stones.

Na lokacijama u Varaždinu krenulo je prije nekoliko tjedana snimanje dokumentarnog filma Čuvari tvojeg imena, o navijačkoj skupini White Stones. Stonesi već 35 godina ponosno i
beskompromisno podupiru svoj nogometni klub NK Varteks, od onog bivše kluba koji je na
prijelazu iz 20. u 21. stoljeće bio institucija hrvatskog nogometa, iz godine u godinu
predstavljajući Hrvatsku u europskim natjecanjima, do novog kluba baziranog na takozvanom
socios modelu.

Dokumentarni film Čuvari tvojeg imen pokrit će sve te povijesne trenutke uz pomoć arhivskog materijala i brojnih intervjua sa akterima na navijačkoj sceni i u NK Varteksu. Autor filma je dugugodišnji član White Stonesa Dražen Vučković, a produkciju potpisuju varaždinski filmaš Jurica Hižak i varaždinska produkcijska kuća Rebl film. Cijela filmska ekipa je iz Varaždina, a u filmu će se koristiti i isključivo glazba varaždinskih autora, bendova BKD i Denigma, Ljubomira Kerekeša, Kronje, Sabya i Žete. Arhivski materijal za potrebe snimanja filma ustupili su navijačka skupina White Stones, obitelj Herjavec, Varaždinska televizija VTV, Vladimir Mrak, Željko Hajdinjak i Mario Lovrak kojima se autor i produkcijski tim iz svega srca zahvaljuju.

Do sada su snimljena tri filmska seta od planiranih 10, a snimanje se nastavlja punom
parom i film bi trebao biti premijerno prikazan u n ožujku iduće godine, na 35. godišnjicu
osnivanja navijačke skupine White Stones. Vrijedi spomenuti i da su snimanje filma financijski pomogli brojni donatori, posebno ekipa osnivača i dugogodišnjih članova navijačke skupine White Stones koji su se okupili pod krilaticom Jageri 1990, ali i brojni sponzori te Grad Varaždin.

Podršku filmu pruža i lokalna rockerska scena tako da su organizatori Open air rock festivala Freedom Fest koji će biti održan na Stadionu Sloboda 25. svibnja ove godine, a na kojem će nastupiti bendovi Zadruga, Njake i Zadovoljština, Black Jack, The Wonderful Flying Machine, Godfathers, Najveribest, Foilers i naravno Grozni Gadovi, odlučili donirati dio novca od ulaznica koje će biti prodane u pretprodaji.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Koncert Urbana&4 uz gudački orkestar varaždinska publika će dugo pamtiti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Urban&4 uz gudački orkestar u subotu su napunili Arenu Varaždin.

Publika je uživala u koncertu koji je trajao više od dva sata, a donio je presjek novije i starije Urbanove glazbe. Gudački orkestar priodonio je uistinu posebnoj atmosferi u dvorani.

Lijepa i za pamćenje je kombinacija Urbanove glazbe uz gudački orkestar. Obožavatelji su cijeli koncert pjevali.

Damir Urban je cijelu večer komunicirao s publikom, zbijao šale na račun svojih godina, a poručio je da on i supruga i u nedjelju ostaju u Varaždinu da bi malo uživali.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje