Povežite se s nama

Crna kronika

Anici tri godine zatvora, njen sin Kristijan Igrec nije kriv

Objavljeno:

- dana

GOTOVO SUĐENJE IGRECIMA ZA UPROPAŠTAVANJE PEKARNI IVANEC

Anici Igrec i njenom sinu Kristijanu na varaždinskom Županijskom sudu sudilo se za izvlačenje novaca iz Pekarna Ivanec. Optužba je tvrdila da su “muljanjem” s pozajmicama iz propalih Pekarni od 2003. do 2007. godine izvukli nešto više od milijun kuna.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda izrečenom danas bivša direktorica Pekarni Anica Igrec proglašena je krivom i osuđena je na tri godine zatvora. Uz zatvorsku kaznu presuda joj nalaže da vrati 609 tisuća kuna u državni proračun koliko je izvukla pozajmicama te još 273 tisuće kuna u stečajnu masu Pekarna Ivanec. Njen sin Kristijan Igrec, bivši prokurist propalih Pekarni, oslobođen je svih optužbi kao i poduzeća Kruhek, Apartmansko naselje Lavande te Averatec.

Uzimala pozajmice kad su Pekarne poslovale loše

– Anica Igrec nije imala namjeru vratiti pozajmice koje je uzimala iz Pekarni Ivanec, a uzimala ih je za sebe. Sud nije uvažio njenu obranu da je u vrijeme kada je uzimala pozajmice očekivala uspjeh u drugim sporovima kao i da će brakorazvodnom parnicom doći do bračne stečevine. Njena očekivanja ne mogu opravdati uzimanja pozjamica jer u to vrijeme poslovanje Pekarni bilo loše, a djelomično vraćanje novaca bilo je samo prikrivanje njenih namjera – pojasnila je odluku sutkinja Božica Mišak.
Anica je proglašena i krivom što nije reagirala kada društva Kruhek nisu plaćali isporučenu robu Pekarnama Ivenac, što Apartmansko naselje Lavande nije vraćalo novac i što tvrtka Avertec (sve društva njenog sina) nije plaćala dogovoreni najam.

Uzimao pozajmice za mamu, pa nije kriv

Krisitjan Igrec nije kriv što je kao prokurist Pekarni Ivanec uzimao pozajmice jer su one završile u rukama njegove majke. – I sam drugooptuženi rekao je da je pozajmice uzimao po nalogu svoje majke te da nije znao za što joj treba, a detalje je saznao tijekom ovog postupka. On ih je dizao s ciljem da ih preda majci – pojasnila je Mišak. Optužba će podnijeti žalbu na dio presude koja je oslobađajuća za Kristijana Igreca.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija privela četiri osobe uoči utakmice između Varteksa i Osijeka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 18. rujna, s početkom u 16.30 sati, na stadionu SC Sloboda u Varaždinu, Ognjena Price 31, odigrana je nogometna utakmica 1/16 finala SuperSport HNK, između NK Varteks i NK Osijek.

>> FOTO Varteks solidno parirao Osijeku na stadionu Sloboda pred 2800 gledatelja

– Prije utakmice privedene su četiri osobe, tri osobe zbog pokušaja ulaska na utakmicu pod utjecajem alkohola i jedna osoba zbog posjedovanja oružja pogodnog za napad i nanošenje ozljeda – javila je PU varaždinska.

Na utakmici se okupilo oko 2000 posjetitelja, od čega oko 20 gostujućih navijača, dodali su iz policije.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dolijao 20-godišnjak i kompanjoni koji su provaljivali u ordinacije, crkve i ugostiteljski objekt

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

lisice zatvor uhićenje

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela.

Kako se sumnja, on je u vremenu od 31. kolovoza do 2. rujna, provalio u dvije ordinacije zdravstvene ustanove u Vinici te otuđio novac i otoskop, javila je varaždinska policija.

Također se sumnja da je zajedno s trojicom muškaraca starosti 19, 27 i 29 godina, tijekom noći 13./14. rujna, provalio u crkvu u Sračincu i alatnicu župe u Marčanu te pokušao provaliti u crkvu u Petrijancu.

Isto tako, sumnja se da je tijekom noći 16. rujna, zajedno sa spomenutim 19-godišnjakom, provalio u ugostiteljski objekt u Jurketincu, kojom prilikom su otuđili veću količinu alkoholnih pića i sokova.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju 20-godišnjak i 19-godišnjak su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, dok se protiv ostale dvojice počinitelja kaznena prijava podnosi redovnim putem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje