Povežite se s nama

Međimurje

Antonia Ružić i Filip Ude najbolji sportaši u 2021., Mladenu Grubiću priznanje za medijsku promociju

Objavljeno:

- dana

Antonia Ružić i Filip Ude najbolji su međimurski sportaši u 2021. godini, a nagrade i priznanja uručeni su im na prigodnoj svečanosti održanoj u Termama Sveti Martin. U konkurenciji ekipnih sportova nagrade namijenjene najboljima završile su u redovima Ženskog rukometnog kluba Zrinski i Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal.

Antonia Ružić mlada je međimurska tenisačica i članica TK Franjo Punčec Čakovec. Na Europskom prvenstvu u kategoriji juniorki osvojila je 1. mjesto, dok je ekipno s hrvatskom reprezentacijom osvojila srebro. Antonija se može pohvaliti i osvajanjem međunarodnih turnira u Hamburgu, Lagosu, Bad Waltersdorfu i Sharm el-Sheikhu. Članica je seniorske reprezentacije te je trenutno 322. tenisačica svijeta. U konkurenciji za najsportašicu bile su još i Ana Dobša (Ak Međimurje Čakovec), Gabrijela Gudelj (ŽRK Zrinski) te Luna Sakač (GK Marijan Zadravec Macan).

I gimnastičar Filip Ude (GK Marijan Zadravec Macan) iza sebe ima uspješnu godinu. Na Svjetskom prvenstvu na konju s hvataljkama je osvojio 7. mjesto, dok je na natjecanjima Svjetskoga kupa u Mersini i Kopru bio brončani. Također, drugu godinu zaredom je bio ukupni pobjednik Cro-Gym lige. Uz Udea u konkurenciji za najsportaša bili su Luka Požega (KK Željezničar), Mensur Rošić (ŠRD Mura Mursko Središće), Krešimir Štrukelj (SK Katarina Zrinski), Sven Todorović (AK Međimurje Čakovec) i Borna Vadlja (BK Međimurje Čakovec).

Prilikom svečanosti u Termama Sveti Martin uručene su nagrade i u ostalim kategorijama. Tako su Borna Vadlja i Luka Grubić iz Badmintonskog kluba Međimurje Čakovec najbolji par, a mogu se pohvaliti osvojenim 2. mjestom na Seniorskom prvenstvu Hrvatske.

Nagrada za fair play potez ove je godine pripala Simonu Jakšiću, igraču Nogometnog kluba Hodošan. Na utakmici 2. županijske nogometne lige između NK Hodošana i NK Omladinac Držimurec Strelec, sudac susreta dosudio je kazneni udarac za domaćine nakon što je krivo procijenio situaciju u kaznenom prostoru gostiju. Simon Jakšić nakon neuspješnog uvjeravanja suca da promijeni odluku pristupa izvođenju kaznenog udarca i namjerno promašuje. Situacija se dogodila kod rezultata 0:0, a Simon je pokazao sve vrline koje zastupa hrvatski Fair play odbor: poštenje, dostojanstvo i očuvanje vrijednosti sporta.

Priznanje za medijsku promociju sporta međimurski župan Matija Posavec je uručio Mladenu Grubiću, umirovljenom učitelju razredne nastave koji se novinarstvom bavi više od četiri desetljeća. Krajem 80-tih pa do 1997. godine bio je suradnik zagrebačkih Sportskih novosti, a nakon toga i Večernjeg lista. Svojom pisanom riječi promovirao je donjomeđimurski kraj i međimurski sport.

Priznanje Franjo Punčec za životno djelo dodijeljeno je Dragutinu Miholčeku iz Strahoninca. Miholček je prvi susret sa sportom imao još kao srednjoškolac pomažući u organizacijskim i propagandnim aktivnostima. Izborom za tajnika SIZ-a Međimurja uključen je u organizaciju i pripremu brojnih sportskih događanja i aktivnosti. Jedan je od inicijatora uključivanja Čakovca u krug gradova domaćina Univerzijade 1987. zahvaljujući kojoj je Čakovec dobio SRC Mladost te je uređena dvorana Graditeljske škole. Kroz karijeru je pomogao u radu brojnih klubova, prije svega nogometnih. Bio je direktor tvrtke Mladost, preteče današnjeg EKOM-a koja je tada upravljala stadionom, Macanovim domom i starim kupalištem. Bio je i član upravnog odbora NK MTČ, kasnije NK Čakovca. U tom klubu bio je tajnik, a kasnije i sportski direktor. Od osnivanja NK Međimurje 2003. vezan je uz taj klub te i danas obnaša funkciju tajnika.

Godišnje priznanje Franjo Punčec uručeno je Zvonku Horvatiću, Davoru Vargi, Mariji Jurak Bošnjak, Željku Dolenecu i USR „Sport za sve“ Mala Subotica.

Leona Gulija (KK Globus), Ana Filipović (KK Globus), Nevia Fontak (AK Međimurje), Dorian Čavlek (AK Međimurje), Anabela Bel (BK Međimurje Čakovec), Marko Tkalec (MRK Čakovec) i Vito Horvat (MRK Čakovec) proglašeni su perspektivnim sportašima u 2021. godini.

– U Međimurju se ponosimo dugom i bogatom sportskom tradicijom, s više od 400 sportskih udruga i oko 15.000 sportaša koji postižu vrhunske rezultate, pomiču granice te nas svojim odricanjima, trudom i upornošću obvezuju da još više ulažemo i još snažnije razvijamo sportsku infrastrukturu i sadržaje. U 2021. godini imali smo više od 50 sportaša i klubova koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na svjetskim, europskim ili hrvatskim natjecanjima, što je odličan podatak i pokazatelj kvalitete sporta u Međimurju – istaknuo je međimurski župan Posavec čestitavši pritom svim osvajačima priznanja.

Međimurje

Gradonačelnik Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Novak potpisali Sporazum o sufinanciranju rada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek i predsjednik Udruge umirovljenika Prelog Franjo Novak potpisali su Sporazum o sufinanciranju rada.

Radi se o Sporazumu kojim se regulira zapošljavanje osobe na poslovima potrebnima za Udrugu umirovljenika Prelog, čime će se uvelike olakšati njihov rad.

– Stranke ovog Sporazuma o sufinanciranju rada (u daljnjem tekstu Sporazum) suglasno utvrđuju zajednički interes za angažiranjem osobe koja će kao zaposlena osoba obavljati tekuće poslove potrebne za redovito funkcioniranje Udruge, a posebno poslove provođenja projektnih aktivnosti na projektima Udruge – stoji u jednom od članaka Sporazuma.

Gradonačelnik Kolarek istaknuo je zadovoljstvo potpisanim Sporazumom, naglasivši veliko zadovoljstvo što su Udruga umirovljenika Prelog i sve njihove sekcije izuzetno aktivne, s velikim brojem članova koji se uključuju u brojne aktivnosti.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurski informatičari zabilježili još jedno drugo i treće mjesto u Hrvatskoj logo ligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šest članova udruga Mladi informatički stručnjaci i Međimurski informatički klub sudjelovalo je nedavno na 3. kolu Hrvatske logo lige, natjecanju državnog karaktera za osnovnoškolce koje se provodi u šest kola raspoređenih tijekom školske godine, a čiji je organizator Hrvatski savez informatičara.

Najmlađi natjecatelj udruga MIS i MIK bio je Tibor Kraljić, učenik 3. razreda. S osvojenih 100 bodova kolo je okončao šestim mjestom.

Učenik 4. razreda Josip Sobočan osvojio je 5. mjesto, a u istoj kategoriji natjecao se i Ivan Rudi Drk koji je kolo završio kao šestoplasirani.

Među učenicima 5. razreda udruge MIK i MIS imale su tri predstavnika. Najznačajniji uspjeh postigao je Lovro Žagar s osvojenim 2. mjestom, Gita Radiković zauzela je 3. mjesto, dok je Fran Topolnjak natjecanje okončao četvrtom pozicijom.

Svi navedeni učenici polaznici su tečaja Algoritmi LOGO koji se odvija u sklopu Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije, programa koji udruge MIK i MIS provode s visokomotiviranim i potencijalno darovitim učenicima, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Međimurske županije. Izvoditelj tečaja, a ujedno i mentor učenicima na natjecanjima bio je Viktor Lazar, mag. inf.

Sljedeće kolo natjecanja održat će se od 10. do 20. veljače.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje