FOTOArhiva RT

Pod pokroviteljstvom Općine Vinica, u arboretumu Opeka u petak, 7. lipnja s početkom u 10 sati organizirat će se terenska radionica na temu biološke raznolikosti faune i flore.

Na radionici će sudjelovati djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, te mladi srednjoškolci kako bi osvijestili važnost očuvanja prirodne i kulturne baštine koja nas okružuje. Ovogodišnjem izdanju manifestacije Susret u vrtovima /Rendez-vous aux jardins s temom „Životinje u vrtovima“ pridružila se po drugi put i Hrvatska.

Ministarstvo kulture u suradnji s konzervatorskim odjelima u Varaždinu i Sisku pripremilo je događanja namijenjena djeci, mladima i široj zainteresiranoj javnosti u arboretumu Opeka u Marčanu, te parku Opatovina u Topuskom.

Pozivaju se ujedno i svi zainteresirani da se priključe i sudjeluju u organiziranim stručnim i edukativnim obilascima kojima se želi potaknuti da se obrati više pozornosti na prostor oko sebe, na usku povezanost između ljudi i prirode te da se uživa u ljepoti oblikovanih prostora.

Isto tako, ovom prigodom podiže se svijest o zaštiti i očuvanju ove vrste kulturne baštine osobito kod djece i mladih te o važnosti obnove vrtova kao i nužnosti stručne edukacije te prijenosa znanja.

Komentari

Komentara