Povežite se s nama

Život i društvo

Atrakcija u Novom Marofu: velika plesna groznica, stiže čak 300 plesača

Objavljeno:

- dana

U SUBOTU OD 17 SATI

Ovu subotu će Novi Marof tresti prava plesna groznica tijekom koje će čak 300 plesača zagrijati veliku pozornicu Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Plesni studio SpinBox u u 17 sati održava svoju godišnju plesnu produkciju gdje će se predstaviti s čak sedam novih koreografija koje su naporno radili i vježbali od jeseni.

Uz njih, predstavit će se brojni gosti, među kojima i sudionici velikih plesnih natjecanja te osvajatelji mnogih medalja i pehara.

Gosti su: Plesni klub Plan B Varaždin, Plesni studio Korak Čakovec, Plesni studio Vivona Čakovec, Univerzalni plesni studio Feel Varaždin, Dječji vrtić Novi Marof, Studio za ritmiku i ples Roxanne Rovinj, Plesna skupina „Crazy Hill“ Ludbreg, Plesni studio Jump Koprivnica te Atomic Dance Factory Zagreb koji je također i jedan od stalnih sudionika Super talenta! Uz to ove godine će svi plesači biti popraćeni i  genijalnom mapping vizualizacijom koju će izvesti Marko Krbot i Karolina Benjak. 

 

 

 

Izvor:
Foto: FACEBOOK

Život i društvo

FOTO U Jurketincu iz asfalta niknula čudesna rajčica koja sada ima više od 40 plodova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Priroda je još jednom pokazala svoju snagu rasta.

Naime, u Jurketincu, u dvorištu Ivice i Dragice Kišić, iz asfalta je niknula rajčica. Biljka je trenutno visoka oko dva metra te ima više od 40 plodova.

– U asfaltu je bila sasvim mala pukotina i ne znam se tamo našlo sjeme paradajza. Inače se bavimo uzgojem flanaca i to nismo nikad doživjeli. Čak smo biljku pokušali isčupati kad je bila mala, ali nije se dala, pa smo ju odlučili ostaviti – objasnio nam je vlasnik Ivica Kišić te dodao je inače iz pukotina u asfaltu rastu prkosi, ali rajčica prvi put.

Obitelj je samo postavila ciglu u koju su zabili štap da se rajčica može penjati.

– Svi koji dođu rado poslikaju našu rajčicu jer još nitko nije vidio da ona raste iz asfalta. Iznenadi ih kao što smo i mi bili iznenađeni na početku. Plodove još nismo probali, ali hoćemo – završio je Kišić.

Vlasnik nam se pohvalio da su prije dvije godine imali plod rajčice sorte volovsko srce koji je težio 1,2 kilograma.

Dragica Kišić i čudesna rajčica

Nastavite čitati

Život i društvo

U Bednji i Varaždinu jutros tek koji stupanj iznad nule

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi su jutros na sjeveru Hrvatske morali palit grijanje u autu.

Prvi dan jeseni označava se jesenskim ekvinocijem koji je ove godine počeo, jučer, 22. rujna, u 20.21 sati. Rujanska jutra postala su prilično hladna.

Prema podacima DHMZ-a jutros u 7 sati najhladnije je bilo na lokaciji Zavižan, gdje je izmjereno 1.7 °C. U Delnicama su bila 2.3 stupnja. Treće mjesto dijele Bednja, u Varaždinskoj županiji, i Parg-Čabar s 3.1 °C.

U Varaždinu je u 7 sati izmjereno 5.7 °C.

Do kraja ovog tjedna na varaždinskom bi području trebalo ostati sunčano, a dnevne temperature idu 25 °C i to u nedjelju. Ali jutra ostaju hladna, s najvišom temperaturom od 15 °C.

Od ponedjeljka navečer stiže kiša.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje