VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

Nezavisna lista Ivana Čehoka reagirala je na, kako su ih nazvali “mega laži SDP-a”, izrečenih jučer na konferenciji za novinare.

Predsjednik Kluba vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka  Mario Lešina i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar novinarima su iznijeli reakcije na niz netočnosti i čistih laži koje su kako kažu zlonamjerno plasirali gradski vijećnici SDP-a Miroslav Marković, Neven Bosilj i Bruno Ister.

Podsjetimo oni su na konferenciji za novinare između ostalog nazvali „integralno rješenje“ koje predlažu Habijan i HDZ, Čehok i Liga za Varaždin konačnom “integralnom prevarom” građana Varaždina koja ima za svrhu namirenje svih interesnih skupina i spašavanje od zatvora prvostupanjski osuđenih u tim procesima. Zbog brojnih optužbi i nepravilnosti, kako kažu, najbolje bi bilo da se prijedlog integralnog rješenja da na referendum građanima.

Odgovarajući na te optužbe Mario Lešina je rekao kako se integralnim rješenjem s ukupnim iznosom od 118,5 milijuna kuna rješavaju predmeti koji potencijalno nose opasnost za Grad od 372 milijuna kuna tereta koliko su ti sporovi ukupno “teški”. – To nije politički oportuno i nije lijepo, to je jedno zaduženje koje stvarno ne ide u razvoj, ali mi ne možemo raditi apsolutno nikakav razvojni projekt niti bilo što prije nego se ti nagomilani problemi riješe – rekao je uvodno Lešina te nastavio kako je na početku mandata prijašnjeg gradonačelnika Habuša to ukupno bilo 129 milijuna i 815.000 kuna, u međuvremenu je raspisana koncesija koja je kasnije poništena (isto tako glasovima SDP-a) što je polučilo spor u vrijednosti od 96 milijuna kuna, gdje je druga strana u predmetu imala izvještačenu izgubljenu dobit od 40 milijuna kuna. – U tih šest godina mandata je više nego utrostručena ta obveza Grada nekim bezveznim sudskim sporovima, a što je bilo samo bježanje od odgovornosti – dodao je Lešina.

Od ukupno 48 sporova koje Grad vodi, na prezentaciji koju su pokazali u Vijećnici stavljeno je pet glavnih sporova izračunavši koliko bi se uštedjelo gradu od mogućih rizika i troškova.

 

Sanacija kompletne lokacije u Brezju

– Integralno rješenja jednostavno podrazumijeva odustajanje od svih sporova i mi konzumiramo Ugovor o interventnom zbrinjavanju otpada i sve za 118,5 milijuna kuna sa zbrinjavanjem bala – istaknuo je zamjenik Avar.

Pojasnio je Avar kako je već napravljen najveći dio sastanaka, ali je ostao dio dogovora i sastanaka s općinama čiji se otpad također nalazi u Brezju i koje će također sudjelovati u ovom rješenju koje podrazumijeva sanaciju kompletne lokacije u Brezju, gdje više ne smije ostati niti jedna bala, jer samo to Ministarstvo zanima i to je jedini način kako se to može napraviti.

Na optužbe SDP-a kako se ne postupa po hodogramu Ministarstva Lešina je odgovorio da se točno radi po naputku Ministarstva koji je zakonska forma koja se treba poštivati u svih 11 točaka, te da rade prema planu o zbrinjavanju otpada koje je Ministarstvo primilo i odobrilo, osigurali su financijsku konstrukciju i sredstva za zbrinjavanje tih bala i sada nastavljaju taj planirani slijed.

Nadovezao se Avar da je bitno istaknuti kada SDP govori da se ne postupa po naputku Ministarstva pa onda zazivaju koncesiju, u hodogramu je prva točka u kojoj stoji “kako je potrebno riješiti problematiku koncesije iz 2013. godine”. – Imate stotinu dopisa gdje su već od 2014. godine pozivali Habuša da raskine koncesiju. Mi smo to napravili i dobili smo presudu na Visokom upravnom sudu i riješili prvu točku naputka i sad idemo po redu dalje – dodao je Avar.

Demantirao je Avar navode SDP-ovaca, koji kažu da se konzumacijom Ugovora iz 2008. godine ne može dobiti sufinanciranje države za zbrinjavanje bala.

– U dopisu stoji da Grad treba osigurati sredstva, što se postiže ovim integralnim rješenjem. Također imamo mišljenje odvjetničkog ureda i sigurno nećemo ne tražiti sufinanciranje. Ako je Čačić tužio državu zbog neisplate za JPP i mi ćemo tužiti za nesufinanciranje jer je država to već odobrila za Ugovor iz 2008. godine – zaključio je Avar.

 

 

Komentari

Komentara

loading...