Povežite se s nama

Međimurje

Jubilarna 25. godišnja skupština Badminton kluba Međimurje

Objavljeno:

- dana

Lani žetva medalja

U prostorijama dvorane ETŠ-a u Čakovcu održana je jubilarna 25. godišnja skupština Badminton kluba Međimurje.

Skupštinu je otvorio predsjednik Kluba Danijel Zadravec. Izvještaj o radu Kluba te financijski izvještaj za prošlu godinu podnijeli su predsjednik Kluba Danijel Zadravec i tajnik Tomislav Grubić u pisanom obliku, a tajnik Tomislav Grubić je u usmenom kratkom izlaganju iznio najznačajnije. Protekla godina bila je uspješna u sportskom, organizacijskom i financijskom dijelu. Na pojedinačnim PH 2016 ekipe su osvojile su ukupno 28 medalja (6 zlata, 3 srebrnih i 19 brončanih). Seniorska ekipa BKMČ 1 osvojila je srebrnu medalju i naslov vice-prvaka na Ekipnom PH 2016. U Hrvatskom kupu 2016 ostvareni su odlični rezultati svih ekipa te u Ekipnom poretku HK-a 2016 osvojili su 5 medalja (2 zlata i 3 brončane): ekipa limača u-11 1. mjesto i zlatna medalja, ekipa mlađih kadeta u-13 3. mjesto i brončana medalja, ekipa kadeta u-15 3. mjesto, ekipa mlađih juniora u-17 3. mjesto i brončana medalja.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec se pridružio obilježavanju Nacionalnog dana multiple skleroze

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nacionalni dan multiple skleroze obilježava se 26. rujna. 

Tim povodom mnogobrojne institucije, udruge, pojedinci i drugi daju svoj doprinos isticanjem narančaste boje koja predstavlja boju te bolesti.

Kako bi dao podršku, i Grad Čakovec pridružio se ovogodišnjem obilježavanju, osvjetljavanjem zgrade Doma sindikata narančastom bojom.

Društvo multiple skleroze Međimurske županije trenutno broji 102 člana, najčešće s utvrđenim postotkom invalidnosti između 80 i 100 posto, a svaka osoba oboljela od MS-a ima trajni invaliditet.

Broj članova se iz godine u godinu povećava, a bolest se najčešće javlja između 20. i 45. godine života.

Multipla skleroza je teška autoimuna neurološka bolest te je s razlogom nazivaju “bolest s tisuću lica” budući da svaka oboljela osoba ima različite simptome i različitu težinu same bolesti.

Kod svih oboljelih je jedno zajedničko, a to je vrlo oslabljen imunitet. U svijetu oko 2,5 milijuna ljudi boluje od multiple skleroze.

Cilj obilježavanja dana multiple skleroze je povezivanje i sudjelovanje ljudi, grupa i organizacija u događajima i aktivnostima kako bi se podigla svijest o multiploj sklerozi kao globalnom problemu te uputio poziv na veću suradnju u istraživanju bolesti na međunarodnoj razini.

Nastavite čitati

Međimurje

Murskom Središću 253.000 kuna za kupnju 3900 kanti za papir i plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće dobio je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 253.000 kuna za kupnju 3900 spremnika za smeće. Riječ je o projektu kupnje po 1950 plavih i žutih spremnika čija je ukupna vrijednost 633.500 kuna, dok će Fond iznos sufinancirati s 40 posto. Riječ je o maksimalnom mogućem iznosu sufinanciranja, dok će se preostali novac namaknuti iz gradskog Proračuna.

– Odobrenjem projekta vreće koje su se do sada koristile za odvoz papira i plastike odlaze u povijest. Već ranije su nabavljene zelene kante za miješani komunalni otpad te smeđe kante za biootpad. Dakle, sva domaćinstva na području Murskog Središća koja su uključena u sustav odvoza smeća nakon provedenog postupka javne nabave dobiti će plavu i žutu kantu – poručili su iz Grada Murskog Središća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje