Povežite se s nama

Međimurje

Odbojkaši OKM Centrometala

Objavljeno:

- dana

IZBOR SPORTAŠA GODINE

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije organizirala je proglašenje izbora najboljih sportaša Međimurja za 2016. godinu.

Proglašenje je održano u hotelu “Park” u Čakovcu.

Nagrade

Za najboljeg sportaša Međimurja proglašen je gimnastičar Filip Ude, a u kategoriji najbolje sportašice proglašena je rukometašica Paula Posavec.
Najbolja momčad 2016. godine je seniorska ekipa Odbojkaškoga kluba Međimurje Centrometal, a za najbolju žensku ekipa u 2016. godini proglašena je seniorska ekipa ŽRK Zrinski Čakovec.

Dodijeljene su i nagrade za perspektivne sportaše, koje su primili: Marta Kozjak, Nikolina Topličanec, Kaja Sabol, Tin Furdi, Noa Vresk, Lara Vrančić, Martin Mlinarić, Lucija Đaković, Stjepan Škoda, Nik Ašarić, Antonia Ružić, Filip Bel, Matija Orehov, Simona Vlašić, Katarina Rojko i Mirjana Mutak.
Za najboljeg sportaša s invaliditetom proglašen je Alen Novak.

Priznanja

Posebna priznanja primili su: seniorska ekipa Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće, Rukometni savez Međimurja i juniorska ekipa SRD Mura Mursko Središće. Nagrada za fair play ove godine pripala je Ivanu Patafti. Godišnje priznanje “Franjo Punčec” pripalo je ŽOK Kaštel Pribislavec, TK Franjo Punčec, Ivanu Rođaku i Valentinu Šipušu. Nagradu “Franjo Punčec” za životno djelo dobio je Ivan Žižek iz Mačkovca. Nagrade je podijelio župan Međimurske županije Matija Posavec. 

Fair play za Ivana Pataftu

Ivan Patafta dobio je nagradu za fair play na temelju događaja koji se zbio prilikom dodjele medalja najboljih trkača Kros lige Globetka za 2016. godinu. 
Iskusni trkaš iz Stahoninca trebao je dobiti medalju za treće mjesto u kategoriji trkača veterana iznad 60 godina u utrci na 7,8 kilometara. 
Kada je pozvan da primi brončanu medalju, on poziva Dragutina Pintarića iz Kotoribe da on uzme medalju, jer je smatrao je da je Pintarić bolji trkač od njega. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mursko Središće: započelo uređenje novog dječjeg igralište kod Rudarske etno kuće

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudarska etno kuća, novi turistički proizvod Murskog Središće dobiva dodatni sadržaj namijenjen najmlađima. Naime, ovih je dana započelo uređenje dječjeg igrališta u dvorištu Rudarske kuće, a posebnost je da će biti u rudarskom stilu.

Sadržavat će metalnu ljuljačku za djecu u invalidskim kolicima, dva tobogana, ljuljačku košaru, ljuljačku za malu djecu sa zaštitom, dječji vlak s dva vagona, dječju kućicu, tunel za provlačenje i dvije njihalice.

Projekt uređenja novog dječjeg igrališta većim će se dijelom financirati novcima iz EU fondova, točnije iznosom od 300.000 kuna, dok je preostalih 70.000 kuna osigurano iz gradskoga proračun.

Nastavite čitati

Međimurje

Goričan: škola arheologije kao novi turistički proizvod goričanske nekropole pod tumulima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio VIPRO

Tekst pripremila Jelena Berečić, Regionalni turistički centar

U ljudskoj prirodi je potreba da zna što budućnost nosi svakome od nas. Korak tome nam daje arheologija koja uz malo truda pokazuje povijesne činjenice i otkriva nam tajne što se sve u povijesti događalo i oblikovalo nas je u osobe kakve smo i danas. Povijest se ponavlja i tu leži tajna naše budućnosti.

U subotu, 10. travnja, na arheološkoj rekonstrukciji nekropole pod tumulima u Goričanu prvi put je organizirana škola arheologije. Interpretatorica baštine bila je Darija Dunjko koja je svojim stručnim znanjem uz pregršt povijesnih zanimljivosti uspjela dočarati život plemena Kelta koji su obilježili dio povijesti tog prostora. Detalji poput njihova života, vjerovanja u zagrobni život, svih legendi o kralju Arturu i povezanosti s Asterixom i Obelixom su prestali biti misterija i postali stvarnost. Glavni organizator događanja je Općina Goričan, a Turistička zajednica Međimurske županije i Regionalni turistički centar su se priključili kao turistička podrška.

Načelnik Općine Goričan, Mario Moharić, sa svojom zamjenicom Ines Bašnec prezentirao je nastavak razvoja navedenog turističkog proizvoda putem novoga projekta rekonstrukcije keltskog sela koje će se u budućnosti graditi odmah uz samu Nekropolu pod tumulima i samim time upotpuniti jednu cjelinu povijesne vrijednosti. Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula u kratkim crtama prezentirao je ideju o izgledu i funkcionalnosti samoga interpretacijskog centra koji svoje mjesto zauzima u Eko muzeju „Međimurje malo“. Voditeljica Regionalnoga turističkog centra, Jelena Berečić, u znak konkretne podrške ovakvim projektima organizirala je dolazak grupe iz Zagreba koje je potaknula želja da upoznaju rodni kraj jedne članice njihove grupe, Općinu Goričan. Sami itinerar izleta je započeo na Mađerkinu bregu, međimurskome prirodnom vidikovcu, nastavio se uz kvalitetnu kapljicu vina vinarije Cmrečnjak i obilazak Mlina na Muri i interpretacijskog centra koji je dio Eko muzeja „Međimurje malo“.

Sve kojima smo uspjeli zagolicati maštu pozivamo da u budućem periodu budu dijelom škole arheologije koja će se udomaćiti kao novi turistički proizvod u ponudi međimurske destinacije. Sve dodatne informacije o novom turističkom proizvodu mogu se pronaći na internetskoj stranici Visit Medimurje.

Nastavite čitati