Povežite se s nama

Međimurje

Odbojkaši OKM Centrometala

Objavljeno:

- dana

IZBOR SPORTAŠA GODINE

Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije organizirala je proglašenje izbora najboljih sportaša Međimurja za 2016. godinu.

Proglašenje je održano u hotelu “Park” u Čakovcu.

Nagrade

Za najboljeg sportaša Međimurja proglašen je gimnastičar Filip Ude, a u kategoriji najbolje sportašice proglašena je rukometašica Paula Posavec.
Najbolja momčad 2016. godine je seniorska ekipa Odbojkaškoga kluba Međimurje Centrometal, a za najbolju žensku ekipa u 2016. godini proglašena je seniorska ekipa ŽRK Zrinski Čakovec.

Dodijeljene su i nagrade za perspektivne sportaše, koje su primili: Marta Kozjak, Nikolina Topličanec, Kaja Sabol, Tin Furdi, Noa Vresk, Lara Vrančić, Martin Mlinarić, Lucija Đaković, Stjepan Škoda, Nik Ašarić, Antonia Ružić, Filip Bel, Matija Orehov, Simona Vlašić, Katarina Rojko i Mirjana Mutak.
Za najboljeg sportaša s invaliditetom proglašen je Alen Novak.

Priznanja

Posebna priznanja primili su: seniorska ekipa Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće, Rukometni savez Međimurja i juniorska ekipa SRD Mura Mursko Središće. Nagrada za fair play ove godine pripala je Ivanu Patafti. Godišnje priznanje “Franjo Punčec” pripalo je ŽOK Kaštel Pribislavec, TK Franjo Punčec, Ivanu Rođaku i Valentinu Šipušu. Nagradu “Franjo Punčec” za životno djelo dobio je Ivan Žižek iz Mačkovca. Nagrade je podijelio župan Međimurske županije Matija Posavec. 

Fair play za Ivana Pataftu

Ivan Patafta dobio je nagradu za fair play na temelju događaja koji se zbio prilikom dodjele medalja najboljih trkača Kros lige Globetka za 2016. godinu. 
Iskusni trkaš iz Stahoninca trebao je dobiti medalju za treće mjesto u kategoriji trkača veterana iznad 60 godina u utrci na 7,8 kilometara. 
Kada je pozvan da primi brončanu medalju, on poziva Dragutina Pintarića iz Kotoribe da on uzme medalju, jer je smatrao je da je Pintarić bolji trkač od njega. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Središte Čakovca spremno je za Porcijunkulovo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Još nas nešto manje od 24 sata dijeli od početka ovogodišnjeg Porcijunkulovog, najveće ljetne manifestacije u Međimurju.

Središte grada Čakovca u proteklih se nekoliko dana uređivalo kako bi ulice i trgovi spremno dočekali brojne izlagače, izvođače, ali i posjetitelje koji će moći odabrati neki od pregršt zanimljivih sadržaja, od petka 30. srpnja pa do ponedjeljka 2. kolovoza.

Kako aktualna pandemija uvjetuje organizaciju sličnih događanja diljem svijeta, tako se i Porcijunkulovo mora prilagoditi mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Svi posjetitelji dobro su došli na ulice i trgove grada, terase ugostiteljskih objekata, no pri tom moraju voditi računa o propisanom razmaku i nošenju maske, dok će zona u Perivoju Zrinskih, rezervirana za četiri velika večernja koncerta, biti otvorena pod posebnim uvjetima, odnosno posjetitelji tih koncerata moći će ući u jezero Starog grada samo uz predočenje COVID putovnice ili uz potvrdu o negativnom testu te važeću potvrdu o provedenom cijepljenju.

U četvrtak je održan finalni sastanak organizatora i Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije te je dogovoreno kako će se posjetitelji manifestacije moći, po cijeni od 25 kuna, testirati svakodnevno za vrijeme trajanja Porcijunkulovog.

U petak će se u prostorijama Zavoda zainteresirani moći testirati od 15 do 19 sati, a ostala tri dana od 8 do 13 sati. Isto tako, kod Knjižnice „Nikola Zrinski“, djelatnici Zavoda imati će svoj punkt gdje će građani svakodnevno moći obaviti testiranje u vremenu od 16 do 20 sati. Građani za test moraju izdvojiti tek 25 kuna, a ostatak cijene testa, sufinancira Grad Čakovec.

A sama manifestacija započinje već sutra u jutarnjim satima, kada će se na gradske ulice smjestiti tristotinjak izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima, enogastronomskom ponudom, rukotvorinama, a u popodnevnim satima otvara se i novina ovogodišnje manifestacije, Art street, odnosno prostor rezerviran za umjetnike u Ulici Matice hrvatske.

Zvuci i ritmovi glazbe ispuniti će manifestaciju u sva četiri dana, već od jutarnjih sati, a vrhunac su četiri velika  koncerta u jezeru Starog grada. Publiku će sutra zabavljati Željko Bebek, u subotu Opća opasnost, u nedjelju Klapa Iskon, a u ponedjeljak će Porcijunkulovo svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić. Uz to, posjetitelje očekuje mnoštvo popratnih programa, od kreativnih, do zabavnih i humanitarnih.

Gospa od Anđela, blagdan je koji se obilježava 2. kolovoza i okosnica je samog proštenja za koje se veže i manifestacija Porcijunkulovo pa će tako i vjernici obilježiti ove dane. Uz tradicionalnu svečanu procesiju na sam blagdan Gospe od Anđela, u ponedjeljak 2. kolovoza te središnje hodočasničko euharistijsko slavlje koje će predvoditi varaždinski biskup mons. Bože Radoš, tu su i svakodnevne svete mise, ispovijedi i Marijansko bdijenje.

Bogat program ovogodišnje manifestacije Porcijunkulovo možete pronaći na stranicama Grada Čakovca i gradske Turističke zajednice.

Nastavite čitati

Međimurje

Za ulaz na koncerte Porcijunkulova testirat će se brzim antigenskim testom od 25 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako bi svima pružili neometan ulazak na ovogodišnje koncerte Porcijunkulovog, svi će se posjetitelji moći testirati tzv. brzim antigenskim testom, ističu iz Grada Čakovca.

<<Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu<<

Cijena testiranja iznosi 25 kuna, a ono će se provoditi na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Čakovec – testovi vrijede samo za ulazak na koncerte i vrijedi 48 sati:

Petak, 30.7., od 15 do 19 sati

Subota, 31.7., od 08 do 13 sati

Nedjelja 01.8., od 08 do 13 sati

Ponedjeljak 02.08., od 08 do 13 sati

Perivoj Zrinski – test vrijedi 48 sati

Svakim danom od 16 do 20 sati

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje