Povežite se s nama

Međimurje

Balog, Posavec i Golik dobitnici najviših nagrada

Objavljeno:

- dana

RUKOMET

U čakovečkom hotelu Park održano je proglašenje najboljih rukometaša i rukometašica Međimurja za 2016. godinu.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju organizira Rukometni savez Međimurja. Ovo proglašenje i okupljanje svih rukometaša i rukometašica bila je prilika podsjetiti da se ove godine obilježava 60 godina od osnutka Rukometnog saveza Međimurja, a osim prošlosti najavljena je velika rukometna manifestacija Europsko prvenstvo u rukometu koje će se održati sljedeće godine u Hrvatskoj, a najbliže u Varaždinu.

Nakon uvodnih riječi proglašeni su najbolji rukometaš, rukometašica i trener Međimurja za prošlu godinu, te je podijeljeno i nekoliko prigodnih priznanja.
Rukometaš godine je Igor Balog, MRK Čakovec. Osim njega nominirani su bili i Luka Sklepić RK Nedelišće i Vanja Lončarić RK Prelog.

Rukometašica godine je Paula Posavec iz ŽRK Zrinski Čakovec, koja je već nagrađena naslovom najbolje sportašice Grada Čakovca i Međimurske županije za 2016. godinu. Osim nje nominirana je bila i Maja Martinčević ŽRK Prelog.

Rukometni trener godine je Željko Golik ŽRK Zrinski Čakovec. Osim njega nominirani su bili i Dubravko Hozjak ŽRK Prelog i Nebojša Buvač RK Nedelišće.
Priznanja mladim perspektivnim rukometašima i rukometašicama dobili su Lana Blagus,ŽRK Zrinski Čakovec, Mia Furdi, ŽRK Prelog, Jura Egon Juranić MRK Čakovec, Noa Hranjec RK Prelog i Darijan Herceg RK Nedelišće.

Izvor:
Foto:

Foto i video

VIDEO Svjetlo na kraju tunela vidljivo u novoj skladbi Krune Kamenića “Dolazi dan”!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Škola za glazbenu produkciju i audioinženjerstvo “Media Creatus” predstavlja Krunoslava Kamenića s pjesmom “Dolazi dan”.

– Dragi prijatelji, evo i mene nakon nekog vremena s novom pjesmom koju prvenstveno posvećujem svim ljudima (odnosno čovjeku općenito) ma gdje bili! Pjesma govori o tome da je život čovjeka prožet raznim nedaćama, nevoljama i situacijama koje nam na prvu izgledaju nerješivima i bezizlaznima,
no čovjekov nepomirljivi karakter uvijek nađe pravi i ispravan odgovor i put, koji na kraju ima smisla!

Život je lijep ako ga čovjek sam takvim učini ili to možemo reći i ovako: “Poslije kiše dolazi sunce, na kraju tunela dolazi svjetlo, poslije svake noći dolazi dan!” – poručuje Kamenić, koji je autor glazbe i teksta te glavni vokal pjesme.

– Iskrena i velika zahvala mojim prijateljima Vjekoslavu Magdaleniću i Marku Lajtmanu te njihovoj medijskoj kući „Media Creatus”, njihovoj profesionalnosti i svemu, da bi ovaj uradak u ovakvom obliku mogao ugledati svjetlo dana – dodaje Kamenić, koji se nada da će vam se pjesma svidjeti i već nekako pronaći put do vaših srdaca.

Popratne vokale otpjevala je Jadranka Krištof. Bas je odsvirao Vjeran Vidović, gitaru Marko Lajtman, bubnjeve Karlo Kamenić, dok je za aranžman, synth i programiranje zaslužan Vjekoslav Magdalenić, koji je odradio i miks te masteriranje.

Za digitalnu distribuciju odgovoran je label Longplay digital.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju u protekla 24 sata 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nema preminulih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 170 osoba, od čega je evidentirano 11 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 26. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 241.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37.018 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima, koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 2 pozitivna slučaja.

Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod dvije osobe.

Prema mjestu prebivališta u periodu od 18. do 24. siječnja 2021. godine, 34  je ukupno oboljelih na području grada Čakovca, 13 na području grada Mursko Središća, 13 na području grada Preloga, 1 na području općine Belica, 1 općine Dekanovec, 1 općine Domašinec, 4 općine Donja Dubrava, 8 općine Donji Kraljevec, 1 općine Donji Vidovec, 4 općine Kotoriba, 4 općine Mala Subotica, 20 općine Nedelišće, 25 općine Orehovica, 3 općine Podturen, 6 općine Pribislavec,  2 općine Selnica, 6 općine Strahoninec, 3 općine Sveta Marija, 6 općine Sveti Juraj na Bregu, 3 općine Sveti Martin na Muri, 3 općine Vratišinec i 5 općine Šenkovec.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 57 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, a otpušten je 1 pacijent. Na invazivnoj respiraciji se nalaze 2 COVID pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati