Povežite se s nama

Međimurje

Vlč. Puškadija s vjernim pukom kroz svih 9 sela župe

Objavljeno:

- dana

SEDMI PO REDU

Župa Sveti Juraj na Bregu organizirala u subotu, 11. ožujka, sedmi po redu Križni put pod geslom “Ne živi čovjek samo o kruhu nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.”

Ove godine na svakoj postaji Križnog puta, kroz svih devet sela župe, župljani su razmišljali o mislima iz Križnog puta svećenika Josipa Stadlera.
Nakon mise u župnoj crkvi župnik Ivica Puškadija iznio je križ za kojim je krenula procesija sudionika koja se sastojala od onih najmlađih do onih starijih koji su, navode iz Župe, pokazali kolika je njihova snaga, pouzdanje u Boga i vjera da će uspjeti proći cijelim putem. Od postaje do postaje križ je prelazio iz ruku do ruku onih koji su ga nosili.

– Šutnja koja je vladala između jedanaeste postaje „Isusa pribijaju na križ“ i dvanaeste postaje „Isus umire na križu“ upriličila je stvarnost šutnje trpljenja, trenutke u životu kad riječi više ne tješe jer bol obuzima čitavo biće te je prisutna samo čežnja za blizinom bližnjega. Postaja šutnje prilika je svima nama da razmišljamo jesmo li i mi spremni poći za drugoga na križ? Jesmo li spremni žrtvovati sebe kako bismo pomogli svome neprijatelju? Imamo li snage ostaviti sve i krenuti Isusovim putem muke i patnja? – navode iz Župe Sveti Juraj na Bregu. Križni put završio je u crkvi, od kuda je i krenuo.

Izvor:
Foto:

Foto i video

FOTO Ritmom do slobode: u srcima posjetitelja nakon Forestlanda dobar osjećaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Julien Duval/Forestland

Završio je festival Forestland, prvo #nolimits događanje te vrste na sjeveru Hrvatske.

Okupio je nekoliko tisuća ljubitelja elektronske glazbe koji su uz primalne ritmove do ranih jutarnjih sati uživali u slobodi zabave. U večeri i noći sa subote na nedjelju muzičke strasti obožavatelja razgalili su Senidah, Mark Sixma, Corti Organ, E-Base, Yakka, Pintha, Kraundler…

Kakvu su atmosferu stvorili izvođači i organizatori proteklog vikenda, pogledajte u fotogaleriji.

Nastavite čitati

Međimurje

Zadnje srpanjske nedjelje u Međimurju dva novozaražena, oporavila se jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 83 uzorka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 12. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.813 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih, kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!