Povežite se s nama

Ostali sportovi

Baseball klub Vindija

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI POTHVAT MJESECA SIJEČNJA

Priznaje Sportski pothvat mjeseca, koju dodjeljuje Zajednica sportskih udruga grada Varaždina za mjesec siječanj pripao je Baseball klubu Vinidja.

I ove je godine, sada već peti puta zaredom, Varaždin okupio baseball trenere iz regije na stručnom seminaru u organizaciji ISG – International Sports Group ( organizacija američkih trenera zadužena za edukaciju baseball trenera širom svijeta ), University of Wisconsin – Whitewater, i Baseball Kluba “Vindija”, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Baseball Saveza, Zajednice Sportskih Udruga Grada Varaždina i Generalnog sponzora kluba Vindije d.d.
Nastavak je ovo programa pokrenutog od strane Baseball Kluba “Vindija” i predsjednika kluba Gorana Vučetića s ciljem konstantnog razvoja Varaždina kao regionalnog centra za razvoj i edukaciju baseball trenera i rada s mladima. Seminar je održan od petka, 25. siječnja do nedjelje 27. siječnja ove godine u dvorani “Graberje”, uz očekivani broj od oko pedesetak trenera i igrača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije.
Stručni voditelji, predavači seminara ove su godine bila trojca renomiranih trenera sa američkih sveučilišta i srednjih škola, a neki poznati iz ranijih godina, kao što su voditelj seminara  Bill Percy/Team Leader, Head Coach at St. Mary’s High School in Colorado Springs, Colorado i John Vodenlich/Senior Advisor, Head Coach at University of Wisconsin, Whitewater, NCAA DIII Champions, All-American player, a po prvi puta je u Varaždinu predavao i Terry Ayers/Speaker, Assistent Coach at North High School, St. Charles, Illinois. Kao gosti predavači ovog puta nastupili su Ernesto Pereira iz BK Zagreb i varaždinski treneri, iz BK „Vindija“ Aleksandar Bekić i kondicijski trener Nikola Golub koji su na temu kondicijske pripreme i dijagnostike predstavili svoj program rada sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske.
Novost koja je započeta prošle godine i nastavljena obe godine bila je i zasebni, stručni rad navedenih trenera sa Varaždinskom „Vindi Iso-Sport školom baseballa“ . Nakon prošlogodišnjih odličnih ocjena od strane stručnih predavača za organizaciju seminara, u Upravi BK Vindija nadaju se da su i ove godine uspjeli ostvariti barem isti nivo, te tako nastaviti s ciljem postavljanja BK Vindija i grada Varaždina kao regionalnog središta za stručno osposobljavanje baseball trenera i rada s mlađim uzrasnim kategoirjama.
U isto vrijeme održan je i 6. Međunarodni Indoor baseball turnir „Vindija 2013“. U svom šestom izdanju indoor, dvoranski baseball turnir u Varaždinu u organizaciji BK “Vindija”, a pod sponzorstvom Vindije d.d., ove je godine okupio ponovno čak šest ekipa, pa se tako u nedjelju, 27. siječnja u dvorani “Graberje” – Balon 1, okupilo 100-tinjak dječaka iz Hrvatske, Srbije i po prvi puta Mađarske. Uz domaćina BK “Vindija” nastupili su klubovi BK “Zagreb” i BK “Novi Zagreb” iz Zagreba, BK “Olimpija” iz Karlovca, BSK “Novi Sad” iz Srbije, te BC “Reds” iz Mađarske. Turnir je odigran po nešto modificiranim pravilima u kojima je i trener kao bacač aktivni dio utakmice. Domaći igrači su turnir otvorili lakom pobjedom nad ekipom Novog Zagreba sa13:13, te u drugom susretu i goste iz Mađarske sa 16:2, te kao glavni favorit ušli u finale. Finalni susret odigrali su protiv gostiju iz Srbije, ekipe Novog Sada, koja se ovog puta pokazala kao nešto čvršća ekipa i zasluženo dobila varaždinsku ekipu sa 17:11. Treće mjesto pripalo je ekipi Zagreba, četvrto mađarskim Redsima, a peto i šesto karlovačkoj Olimpiji odnosno Novom Zagrebu. Bio je ovo odličan uvod u novu natjecateljsku sezonu, nakon što su prošle godine članovi varaždinske “Vindi Iso-Sport Škole Baseballa” osvojili dva naslova prvaka u kadetskoj konkurenciji, viceprvaka u juniorskoj, te treće mjesto upravo u ovoj, najmlađoj kategoriji mladeži.
BK Vindija nastupit će i ove sezone u Interligi u kojoj će nastupiti 14 klubova: Zagreb, Nada Split, Olimpija 83 Karlovac, Beograd 96, Buffaloes Blagoevgrad Bugarska, TSU Angels Trnava Slovačka, Apolo Bratislava Slovačka, ERD Aeros Mađarska, Obuda Wariors Budimpešta Mađarska, Slovan Bratislava Slovačka, Fight flies Bratislava Slovačka, Sztendere Sleepwalkers Mađarska, Jansomorja Rascals Mađarska i Vindija Varaždin.
 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje