Povežite se s nama

Život i društvo

Batinić dodijelio stipendije i poručio studentima da o njima ovisi budućnost Ivanca

stipendije studenti Ivanec1

Objavljeno:

- dana

Danas su u Gradu Ivancu dodijeljene stipendije za studente s ovog područja.

Dodijeljeno je ukupno 35 stipendija, od toga 30 na temelju socijalnog statusa i ocjena, a pet za deficitarna zanimanja. Redovna stipendija mjesečno iznosi 500 kuna, a ona za deficitarna zanimanja 800 kuna.

Ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da se nada da će se uskoro u proračunu naći novca za povećanje broja stipendija, ali i njihove visine.

– O vama će ovisiti budućnost Ivanca. Želim vam puno uspjeha na studiju, a nadam se da ćete ostati živjeti i raditi u Ivancu i okolici. Pozivam vas da se uključite u rasprave koje ćemo organizirati da vidimo što mladima treba u našem gradu. Nedavno je osnovan i Klub mladih, pa se uključite – rekao je Batinić okupljenim studentima.

Studenti su se predstavili i kazali što studiraju, a bilo je lijepo čuti da ih ima na nizu fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu te da se školuju i za poslove za koje radnika nedostaje na tržištu.

Marina Držaić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, kazala je studentima da ih je lijepo vidjeti na okupu te da su oni budućnost Ivanca.

Život i društvo

‘Život na vagi’ preselio se u Međimurje: ‘Probudim se svako jutro i pomislim da sam u raju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nova sezona ‘Života na vagi’, osim snažne volje i ustrajnosti novih 16 kandidata, opet će pokazati ljepote jednog kraja Lijepe Naše. Još jednom ekipa je smještena u mjestu bogate kulture, povijesti i mnoštva prirodnih ljepota, ovaj put Međimurju!

Na krajnjem sjeveru Hrvatske snimanje je u punom jeku, a treneri Mirna Čužić i Edo Mehmedović te kandidati već su se naviknuli na novu svakodnevicu, javlja RTL.

Njihov novi dom nalazi se u neposrednoj blizini Toplica Sveti Martin koje nude wellness i bazene, kilometarske pješačke staze, sportske terene, a okruženi su prekrasnom prirodom…

-Kad sam vidjela gdje ćemo biti smješteni, poželjela sam da me netko uštipne jer sam mislila da sanjam. Oduševile su me kućice koje su u skladu s prirodom. Volim drvo i takvo uređenje interijera daje mi osjećaj topline i doma. Ali i cijeli okoliš je predivan; stari mlin, potočić posred kampa i gusto zelenilo koje ga okružuje idealno su okruženje koje treba i nama, a posebno kandidatima nakon napornih treninga. No svugdje gdje je lijepa priroda, vidim samo raj za dušu – rekla je Mirna.

Nastavite čitati

Život i društvo

Svi su pozvani na „6. španciranje po Varaždin Bregu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Gornji Kneginec, pod pokroviteljstvom Općine, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg organizira „6. španciranje po Varaždin Bregu“.

Početak programa i okupljanje sudionika je u subotu, 22. lipnja, u 16:30 sati u parku ispred Osnovne škole Kneginec Gornji.

Ruta šetnje je 5 kilometara uz tri postaje za osvježenje i druženje.

Kotizacija je 10 eura, a uključuje majicu s otisnutim logom Općine, udruge i nazivom programa, čašu, etui te gulaš i piće uz živu glazbu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje