Povežite se s nama

U fokusu

Bernardini madraci uskoro i u Japanu, Kini i Azarbejdžanu?

Objavljeno:

- dana

MEĐIMURJE

Veleposlanici Azarbejdžana, Češke, Japana, Poljske, Ukrajine, Norveške, Rusije, Kine i Indonezije posjetili su prošloga petka Međimurje, kako bi se upoznali s mogućnostima ulaganja u taj kraj. Među tvrtkama koje su posjetili bila je i Bernarda u Pušćinama, kao primjer dobre prakse i tvrtke koja većinu svoje proizvodnje izvozi.

– Bernarda izvozi u mnoge zemlje i opskrbljuje mnoge hotelske lance svojim madracima, no želimo da se poveže s onim zemljama gdje još nema izvoz. Želja i uloga Županije jest da poveže gospodarski sektor s veleposlanicima, da veleposlanici dobiju sve potrebne informacije, da se upoznaju sa svim prednostima koje imamo, kako bi dalje sami mogli razvijati partnerstvo i suradnju – rekao je tom prigodom međimurski župan Matija Posavec.

Više izvoze

A Međimurci se i imaju čime pohvaliti, jer su lani ostvarili 4,2 posto hrvatskog izvoza, a dvostruko manje od tog postotka su uvezli.
– To je naša prednost. Jedina smo županija koja više izvozi, nego uvozi, a 89 posto izvoza je u zemlje Europske unije. Osim toga, u ovoj godini Hrvatska ima rast zaposlenosti od 0,3 posto, a Međimurje 2,9 posto. Mnogi strani investitori žele ovdje ulagati.

U Međimurskoj županiji su lani ostvarili 4,2 posto hrvatskog izvoza

Eto, nedavno nas je posjetio ministar obrane Azarbejdžana, koji je naručio 20.000 vojnih kaciga. Rade se transformatori, madraci za svjetske hotelske lance, imamo u funkciji 60 gospodarskih zona koje su atraktivne i najefikasniju javnu upravu. Pratimo investitore i nakon završene investicije, a rezultat toga je da neki od najvećih investitora, poput Haixa i Paul Greena, grade nove hale i nove pogone, povećavaju proizvodnju i otvaraju nova radna mjesta – rekao je Posavec.

Proizvodi i znanje

U Međimurskoj županiji poduzimaju i konkretne korake kako bi svoje proizvode i znanje što više približili svijetu. Tako su prije tri tjedna u Šangaj poslali tisuću boca međimurskih vina, na norveškim naftnim platformama radi desetak međimurskih inženjera, surađuju s Ukrajinom, Bjelorusijom,  Kazahstanom, strance zanima i

Čak je šezdeset gospodarskih zona trenutno u funkciji u Međimurju

ulaganje u obnovljive izvore energije, jer je Europska komisija s 14,7 milijuna eura podržala gradnju prve geotermalne energane u ovom dijelu Europe, koja će se graditi u Draškovcu.
– U fokusu su nam ulaganja u turističku infrastrukturu, metalsku proizvodnju i tekstilnu industriju i na tome intenzivno radimo – rekao je Posavec.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati