U sklopu Ljeta u Gradu Zrinskih u Fox baru u Čakovcu postavljena je izložba fotografija “Beskonačni sjaj”.

Radi se o prvoj umjetničkoj izložbi mlade Ivane Medved. Izložba je bila dijelom after programa predstave “Seksi rublje” Kazališta Virovitica.

Grad s dušom

– Od svog rođenja 1992. skitala sam ulicama Čakovca te se nakon završene srednje Ekonomske škole spontano preselila u Zagreb. Uz rad, šetajući ulicama oduvijek sam se divila arhitekturi, prirodi i ljudima. Sve sam to htjela sačuvati zauvijek u obliku fotografije. Nedugo zatim bila sam duže vrijeme u Rovinju. Tamošnja priroda i taj grad s dušom malo-pomalo ostali su zabilježeni na mojim fotografijama. Opet se nalazim u Čakovcu, gdje radim posao koji volim, te se iz hobija bavim fotografijom. Trenutno mi je veliki gušt izrađivati portrete i istinsku reakciju osobe, tako da fotografija sama po sebi priča priču! – kaže Ivana. Što se tiče njezine prve izložbe, dodaje da je jako zadovoljna:

– Bilo je super, atmosfera je bila iznimno opuštena! Čak se i prodala jedna fotografija, o čemu nisam ni razmišljala da bi se moglo dogoditi… Uglavnom, radi se o prekrasnom iskustvu!

Dobru ideju Ivana smatra jednim od najvažnijih komponenti fotografije, važnijom od pomoći tehnologije.

– Danas je moguće već i mobitelom napraviti dobru fotografiju, samo ako postoji ideja, ako umjetnik ima oko za hvatanje trenutka… Naravno, valja raditi i na obrazovanju, konstantno se educirati i slično, ali esencija umjetnosti ne svodi se samo na znanje i kvalitetu fotoaparata, već i na intuiciju, sposobnost naracije, odnosno pričanja putem medija koji se upotrebljava. Iako mi je ovo tek prva izložba, već sam se “navukla”: nadam se da ću uskoro organizirati još pokoju! – odlučna je.

Markov učenik

Osobitu pomoć Ivani je ponudio prijatelj, poznati fotograf iz Donje Dubrave Marko Vučenik, na čemu mu je vrlo zahvalna.

– Marko me usmjerava te mi pomaže da pokušam osloboditi svoj potencijal. Uz dobroga mentora puno je lakše učiti, no većinu toga umjetnik ipak mora odraditi sam. Nadam se da ću se nastaviti razvijati te moći publici ponuditi djelić sebe i nešto novo u bližoj budućnosti – završava Ivana.

Fotografije Ivane Medved još će neko vrijeme biti izložene u čakovečkom Fox baru, gdje ih možete pogledati.

Komentari

Komentara