Povežite se s nama

Zabava & Stil

Mass Effect 3 – kraj odlične svemirske trilogije

Objavljeno:

- dana

BESPUĆIMA SVEMIRA

Mass Effect 3 je iznimno kompleksna RPG – TPS igra koja je zamišljena kao posljednje poglavlje priče o Commander Shepardu i njegovoj borbi s Reaperima. 

Rasa drevnih mašina priprema finalni napad, a ovaj put nije pošteđena niti sama Zemlja. Znajući da ljudi ne mogu sami dobiti ovaj rat, Shepard se za pomoć obraća vijeću, koje nažalost odlučuje da se svaka rasa mora pobrinuti sama za svoje dupe. A Shepard, tvrdoglav kao mazga, odlučuje stvar uzeti u svoje ruke i trpa kofere u svoju jurilicu Normandy SR-2, s ciljem da ujedini galaksiju i pokuša zajedničkim snagama pobijediti nadmoćnije Reapere.

BioWare je dosta promijenio gameplay od prvog nastavka koji je izašao 2007. Originalna igra bila je akcijski orijentirana, ali s puno RPG elemenata. Nažalost, kako je serijal postajao sve popularniji, u igru su ugrađivani novi akcijski elementi, a RPG dio je malo pao u drugi plan. Uvedene su i prilično zaglupljujuće mini igre poput skeniranja planeta, koje su na svu sreću svedene na minimum u zadnjem nastavku. Zato je zadržan odličan sistem donošenja važnih odluka (Paragon i Renegade) koje snažno utječu na vašu posadu i radnju općenito. Mass Effect 3 je u svim segmentima puno sličniji drugom dijelu nego izvorniku serijala.
 
Cijeli serijal ima odličnu atmosferu i na najbolji mogući način kreira svemir prepun drugih rasa, svemir za koji imate osjećaj da živi bez obzira na vas i vaše odluke. Mass Effect 3 je grafički malo napredovao od svojeg prethodnika, ali to ne znači da je grafika loša. PC verzija izgleda stvarno odlično, a jedina zamjerka ide povremeno problematičnom učitavanju tekstura. Glasovna sinhronizacija je na visini zadatka za sve likove, a ono što i dalje oduševljava je odlična glazba koja savršeno prati radnju.
 
Jako je teško opisati sve segmente ove ogromne igre u tako malo redova, ali da moram opisati ovu igru u samo jednoj rečenici, to bi otprilike izgledalo ovako: Mass Effect 3 je odlična igra s vrhunskom pričom, odličnom grafikom i odličnom glazbom, a kao takva je pravi šlag na torti ove svemirske trilogije. Topla preporuka.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

I Lepoglava će imati svoj Advent, a klizalište se otvara 15. prosinca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sve je bliži Božić, a Grad Lepoglava ponovno će organizirati i “Advent u Lepoglavi”.

Od 15. do 31. prosinca u gradski park smjestit će se klizalište, božićni sajam, a bit će glazbe i adventskih delicija.

Ovo će svakako najviše razveseliti najmlađe.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Dječji božićni vlak u organizaciji HŽ-a vozit će i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: HŽPP

Nakon dvije godine HŽPP ponovno organizira vožnje dječjega božićnog vlaka, a u suradnji s TZ grada Zagreba uvodi posebne ponude u sklopu Adventa u Zagrebu.

Vožnje dječjega božićnog vlaka Tin-express za građanstvo bit će organizirane subotom i nedjeljom od 27. studenoga 2022. do 6. siječnja 2023., a radnim danima vlak će voziti organizirane skupine djece iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola. 

Vožnja božićnim vlakom traje oko 60 minuta, u cijenu karte uključen je i dar za dijete. Dječji božićni vlakovi vozit će na području Zagreba, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Osijeka, Rijeke, Varaždina i Splita, a karte se kupuju na blagajnama kolodvora.

Osim u jutarnjim terminima, u Zagrebu, Varaždinu, Vinkovcima i Osijeku bit će organizirane i vožnje u poslijepodnevnim satima, a Tin-express će iz Zagreba 17. prosinca voziti i na Delničku adventsku bajku.

Više informacija o vožnjama dječjih božićnih vlakova možete pronaći na https://www.hzpp.hr/krecemo-27-studenoga

Također, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba HŽ Putnički prijevoz ponovno uvodi posebnu ponudu tijekom Adventa u Zagrebu. Od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. putnici koji petkom, subotom i nedjeljom putuju na Advent u Zagrebu ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 24 sata putnici će se besplatno prevoziti u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Zagreba na relaciji Dugo Selo – Zagreb GK – Savski Marof.

Uz to, putnici koji će posjetiti klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava ostvaruju 50 % popusta na povratna putovanja iz bilo kojeg kolodvora/stajališta u Hrvatskoj, a uz predočenje karte za vlak, ulaznice za klizalište mogu kupiti po povoljnijim cijenama. Više informacija o ponudi možete pronaći na https://www.hzpp.hr/klizaliste-ledeni-park-u-zagrebu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje