Povežite se s nama

Crna kronika

Bezbrižno se kupali na bazenima u Varaždinskim Toplicama pa ostali bez torbice i ruksaka

Objavljeno:

- dana

Lopovi iskoristili situaciju

Na bazenima u Varaždinskim Toplicama jučer su harali kradljivci, a mladić i djevojka ostali su bez ruksaka i torbice.

U prvom slučaju nepoznati počinitelj otuđio je torbicu s mobitelom, ključevima i osobnim dokumentima u vlasništvu 17-godišnjakinje, iskoristivši njezinu nepažnju kad se kupala u bazenu. Materijalna šteta iznosi preko tisuću kuna, dok policija za počiniteljem traga.

Ista krađa dogodila se u rasponu od 12 do 14 sati, a samo sat kasnije bez svojeg ruksaka ostao je 22-godišnjak. Lopov je također iskoristio odsutnost mladića koji se u tom trenutku kupao i otuđio ruksak u kojem su se nalazili mobiteli, novac, ključevi vozila te osobni i bankovni dokumenti u vlasništvu oštećenog i 18-godišnje djevojke. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policija traži počinitelja.

– Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, apeliramo na građane i turiste da budu oprezniji sa svojim stvarima te da na kupališta ne nose veće količine novca, vrijedan nakit ili druge skupocjene predmete – ističu iz PU varaždinske.

Iz varaždinske policije savjetuju:

–  ako na kupalište dolazite osobnim vozilom, zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, a u vozilu na vidljivom mjestu ne ostavljajte vrijedne predmete  
–  ako na kupalište dolazite biciklom, vežite ga za fiksne predmete (drvo, ograda i sl.)  
–  na kupalište ponesite samo najpotrebnije stvari i onoliko novaca koliko vam je potrebno  
–  osobne isprave i novac ne držite zajedno, a ukoliko nosite bankovnu karticu, držite je odvojeno od zapisanog PIN broja  
–  ne pokazujte pred drugima bez potrebe novac i druge vrijednosti
–  sklonite na skrovito mjesto ključeve koji sadrže nazive i brojeve apartmana, soba i vozila  
–  svoje stvari imajte pod nadzorom ili ih ostavite pod nadzorom poznate osobe  
–  pripazite na nametljive osobe koje vam ponude pomoć – nisu svi dobronamjerni  
–  ako ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji, a o događaju žurno obavijestite policiju na broj 192.   

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s nepripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje