FOTOPUM
IZVORPUM

Jučer, 10. srpnja, oko 8 sati u Nedelišću na raskrižju Varaždinske ulice i ulice Martina Viljevca došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 81-godišnja biciklistica.

Ozlijeđena biciklistica iz smjera Gornjeg Hrašćana kretala se kolnikom ulice Martina Viljevca te je dolaskom do raskrižja s Varaždinskom ulicom obavljala skretanje ulijevo u smjeru Čakovca. Pritom se nije uvjerila da može skrenuti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu te nije vodila računa o položaju bicikla i smjeru kretanja.

Zbog toga je u bočni dio njenog bicikla udarila poluprikolica priključena na teretni automobil, križevačkih registarskih oznaka. U trenutku nesreće 27-godišnji vozač teretnog automobila s pridodanom poluprikolicom ispred biciklistice je skretao udesno, također na kolnik Varaždinske ulice, ali u smjeru Varaždina. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja bicikla te pada vozačice na kolnik.

Teško ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnici Čakovec, gdje je zadržana na liječenju. O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo, dok će se biciklistica prekršajno sankcionirati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari

Komentara