Povežite se s nama

Život i društvo

Bilić: Zašto je investitorima ponuđena samo zona Jalžabet? A za financiranje NK Varaždin smo i mi dobri

Objavljeno:

- dana

– Dobri smo samo kad mi trebamo dati novce za županijske projekte poput najnovijeg – financiranja drugoligaša NK Varaždina .

Rekao je to ljutiti gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, iziritiran ponašanjem varaždinskog župana Radimira Čačića.

Njega je naljutilo jer je o posjetu južnokorejskih investitora koji žele ulagati u gradnju tvornice saznao – iz medija.

Tako je i pročitao da su potencijalni investitori obišli i Poslovnu zonu Jalžabet, koja im je predložena za izgradnju pogona na 2000 četvornih metara.

– Drago mi je da Županija i njeno vodstvo pokušava brinuti o gospodarstvu i stranim investicijama te da je organizirala u Varaždinu sastanak s korejskim investitorima i Općinom Jalžabet o kupnji potencijalnog zemljišta od 2.000 m2 u gospodarskoj zoni Jalžabet.

Istovremeno Osobno sam kao i građani Ludbrega, razočaran jer nas nitko iz Županije ili Razvojne agencije nije pozvao na sastanak niti omogućio da se i Grad Ludbreg, kao perjanica gospodarskog razvoja županije,  predstavi potencijalnim investitorima iz Koreje – rekao je gradonačelnik.

I bez dlake na jeziku dodao:

– To zaboravljanje  Ludbrega samo potvrđuje opravdanost naše usmjerenosti na vlastite snage jer se nikako ne “snalazimo” u političkim umrežavanjima i koalicijama Stranke reformista, HDZ-a i HNS-a.  I u Ludbregu kao i u drugim gradovima i općinama u Županiji postoje opremljene i spremne zone i gospodarske parcele koje su  mogle biti predstavljene potencijalnim investitorima. Ovako, kao i mnoge drugi gradovi i općine u županiji,  nismo dobili ni priliku da to učinimo te smo očito dobri samo kad mi trebamo dati novce za županijske projekte poput najnovijeg – financiranja drugoligaša NK Varaždina – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Život i društvo

Odličan Halloween party u subotu u Cestici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Udruga mladih Hiperaktivni Cestica/Facebook

Udruga mladih Hiperaktivni Cestica u subotu, 30. listopada, organizira Halloween Party 2021, a početak je u 20 sati.

– Došlo je ono doba godine kada se u jednom napuštenom atomskom skloništu okupljaju najstrašnije nemani Cestice i šire. Vještice, vukodlaci, duhovi, vampiri, klaunovi.. Svi oni bude se na nabrijavajuće ritmove DJ VOLTAIR-a, DJ INPAX-a i DJ LITL POKET-a. Nemoj propustiti priliku na cijelonoćnu zabavu uz naše DJ-eve, koji će osigurati ludu i nezaboravnu atmosferu – poziv je iz udruge.

Najbolje maske bit će nagrađene.

Ipak, ulazak u sklonište bit će moguć samo s COVID potvrdom.

Nastavite čitati

Život i društvo

Verica Vitković: “U Trnovcu radimo puno, a ispred nas još su brojni projekti i planovi”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što je preuzela vlast u Općini Trnovec Bartolovečki, načelnica Verica Vitković ne staje s projektima i planovima.

Dosad su već donesene odluke koje se odnose na najmlađe – odluka o financiranju zapošljavanja na neodređeno za pet učiteljica u produženom boravku za djecu od 1. do 4. razreda u OŠ Trnovec i OŠ Šemovec. Realizirani su i dodatni programi za djecu predškolskog uzrasta, kao što su učenje stranog jezika, organizacija stručnog rada pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju i predškolski program za djecu koja dosad nisu polazila vrtić. Već ovog tjedna bit će objavljen natječaj za stipendiranje studenata s područja Općine.

Radovi

Radi se i u Zamlaki i Žabniku, za čija su nogometna igrališta naručene mreže za golove te zaštitne mreže. U Šemovcu traju radovi na uređenju prostorija koje koristi Agro udruga, a radi se na uređenju sanitarnog čvora, uredskog prostora i kuhinje te prostora za održavanje sastanaka i edukacija članova Udruge. Za Šemovec počinje i javna nabava za adaptaciju i uređenje grobne kuće. U Štefancu se izvode radovi na Društvenom domu, a odnose se na osposobljavanje sanitarnih čvorova. U Zamlaki je u tijeku sanacija odvodnje oborinskih voda na dijelu Novakovečke ulice.

Rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine

Također, trenutno je u fokusu rada i prometna infrastruktura. Sanacija oštećenih cesta u cijeloj Općini očekuje se već prije zime, a u tijeku su dogovori s Hrvatskim cestama i PU varaždinskom za povećanje sigurnosti na D2: postavljanje dvaju kućišta za kamere te svjetlosnih signala na svim pješačkim prijelazima. Ovih dana počinju radovi na postavljanju ležećih policajaca u Žabniku. Za sanaciju dviju cesta, Kralja Tomislava i Ruđera Boškovića u Trnovcu, objavljena je javna nabava. Pripremljen je natječaj za izgradnju nove ceste na relaciji Dravska – Zeleni put.

Vrlo važan projekt je i sanacija 76 kilometara poljskih putova koji su zatečeni u iznimno lošem stanju.

U fokusu su i poljski putovi

Optika

Na posljednjem Općinskom vijeću načelnica Verica Vitković predložila je da svi priključci na optičku mrežu budu besplatni, te su zatražena pisma namjere od investitora za izgradnju optičke mreže. Rebalansom proračuna načelnica je izdvojila dodatna 2 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju neophodnu za natječaje (Dječji vrtić, Dom za dnevni boravak starijih osoba, Dom kulture, vatrogasno spremište i spremište civilne zaštite, Jagina hiža). Također, rebalansom je predložila i osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine.

– Napravit ćemo sve da Općina Trnovec Bartolovečki bude bolja i naprednija. Sve loše što smo zatekli ubrzano popravljamo, ali i maksimalno smo se posvetili novim projektima. Moj cilj je maksimalno poboljšati uvjete života našim sumještanima te ću za ostvarenje tog cilja koristiti sve raspoložive alate koje Općina ima – poručuje načelnica Verica Vitković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje