Povežite se s nama

Međimurje

bio&bio: donosimo top 5 prirodnih namirnica za žensko zdravlje

Objavljeno:

- dana

LJUBAV ZA ZDRAVIM ŽIVOTOM

Ako volite zdrav život i trudite se živjeti u skladu s prirodom, onda sigurno spadate među ljubitelje bio&bio trgovina ili pak među one koji ih još nisu upoznali.

Svaki kupac je jednom prvi put ušao u bio&bio trgovinu. U fazi upoznavanja puno je šetnje među policama, razgledavanja proizvoda, čitanja deklaracija te razgovora i savjetovanja s bio&bio prodavačima. Tada se otkrivaju prednosti kupovanja u ovom poznatom lancu trgovina u kojem se nude proizvodi koji su bez kompromisa organski, cjeloviti i prirodni.

“Prolaznu ocjenu” dobivaju samo žitarice, mahunarke ili sjemenke najboljeg okusa i idealnih svojstava

Organske namirnice podliježu striktnim testiranjima i ekocertificiranju koji jamče vrhunsku ekološku kvalitetu, ali i internim provjerama od kojih je prva ona osobna, od strane bio&bio tima koji je testira kod kuće u svojoj kuhinji. “Prolaznu ocjenu” dobivaju samo žitarice, mahunarke ili sjemenke najboljeg okusa i idealnih svojstava.

Prirodni i organski dodaci prehrani i superhrana pažljivo se odabiru temeljem najnovijih prehrambenih trendova i suvremenih prehrambenih saznanja i to nakon savjetovanja s nutricionističkim stručnjacima bio&bio trgovina.

Kozmetički preparati za njegu lica i tijela, ali i dječja kozmetika, svi redom posjeduju važeće svjetske organske certifikate kao što su ECOCERT, NATRUE, BDIH, ICEA i USDA ORGANIC. Među njima ćete lako pronaći proizvod koji savršeno odgovara vašem stanju kože i to uz pomoć stručnih savjetnika bio&bio trgovina koji stoje na raspolaganju za besplatna savjetovanja.

Prodavači kao savjetnici

Kroz organsku šumu proizvoda, kojih je na bio&bio policama više od 3000, rado će vas provesti stručni bio&bio prodavači. Stoje na raspolaganju za sva pitanja, savjete i ideje za korištenje proizvoda, ali i prijedloge finih recepata. Svi su redom i sami strastveni ekoaktivisti, ljubitelji zdravog života i vrsni kuhari ili barem strastveni eksperimentatori koji sa svojim kupcima rado dijele zanimljive recepte koje možete pogledati na popularnoj web-stranici www.biobio.hr.

Top 5 namirnica za žensko zdravlje:

Nutricionistički stručnjaci bio&bio tima donose popis djelotvornih prirodnih namirnica i dodataka
prehrani za više vitalnosti i zdravlje žena

KOKOSOVO ULJE
Za vitkost i ljepotu: ekstra djevičansko kokosovo ulje je niskokalorično, daje brzu energiju organizmu te ujedno ubrzava metabolizam i pospješuje sagorijevanje kalorija, zbog čega je idealna namirnica kod redukcijskih dijeta.

ASHWAGANDHA
Za postizanje hormonalne ravnoteže: ashwagandha se još naziva „indijski ginseng“, a prah gomolja te biljke povećava vitalnost i sposobnost organizma da se učinkovitije odupre hormonalnoj neravnoteži i negativnom utjecaju stresa.

SOK OD ARONIJE
Za bolju krvnu sliku: čisti ekološki, matični sok od superbobice aronije dobiva se procesom hladnog prešanja. Aronija se smatra jednim od najdjelotvornijih antioksidanasa zbog vrijednog nutritivnog sastava i obilja fitonutrijenata koje sadrži.

LAN I LANENO ULJE
Za bolju probavu i lijepu kožu: lanene sjemenke bogat su biljni izvor omega-masnih kiselina. Konzumirate li ih svakodnevno mljevene kao dodatak hrani, pozitivno će utjecati na probavu, a laneno ulje doprinosi i održavanju normalne razine kolesterola u krvi.

MACA KORIJEN
Za veću otpornost na stres i više vitalnosti: maca korijen u prahu jedan je od najpopularnijih dodataka prehrani iz kategorije superhrane među ženama, jer osjetno doprinosi povećanju energije. Najviše se cijeni zbog adaptogenih svojstava.

 

KONTAKT:

Varaždin, Trg slobode 1
Besplatni info-telefon:
0800 246 246

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje