Povežite se s nama

Moda i ljepota

Blistajte poput zvijezda: nova linija u Varaždinu!

Objavljeno:

- dana

SkinCeuticals – kozmetika koju obožavaju svjetske zvijezde

U Specijalističku dermatovenerološku ordinaciju dr. Sanje Petek Modrić u Varaždinu dolazi sve veći broj žena iz Zagreba, ali i Slovenije: ta je ordinacija prva u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe počela primjenjivati tretmane za njegu kože najpopularnijeg američkog dermokozmetičkog brenda SkinCeuticals!

Njihovi proizvodi su moćan miks antioksidansa – vitamina C, florentina, ferulinske kiseline, vitamina E, vitamina A, sikavice, ekstrakta zelenog čaja, koji poboljšavaju zdravlje kože i bore se protiv glavnih uzročnika starenja. Ne samo da sprečavaju nastanak dubokih i plićih bora, gubitak elastičnosti kože ili pojavu mrlja, nego i karcinoma kože.
Ne čudi stoga da je upravo SkinCeuticals omiljena kozmetika svjetski poznatih zvijezda, među kojima su Hale Berry i Gwyneth Paltrow. – Kada mi koža postane suha, koristim kombinaciju proizvoda SkinCeuticalsa – otkrila je glumica Gwyneth Paltrow lani, kada ju je časopis People proglasio najljepšom ženom svijeta.
Filozofija ovog brenda jest prevencija, zaštita i korekcija, a svaki od ta tri koraka prati široka paleta proizvoda. Dr. Sanja Petek Modrić, čija je specijalistička dermatovenerološka ordinacija poznata po uvođenju inovativnih, sigurnih i provjerenih proizvoda, kaže da su SkinCeuticals proizvodi doista novost jer se cijela njihova dermokozmetička linija temelji na antioksidansima.

– Brojne novije studije pokazuju da starenju kože u velikoj mjeri pridonosi stvaranje takozvanih slobodnih radikala. Riječ je o visoko reaktivnim i nestabilnim spojevima koji oštećuju zdrave stanice kože, ometajući njihov normalan rad. Nastajanju slobodnih radikala znatno pridonosi i izlaganje UV-zračenju, stres, pušenje. Rezultat je preuranjeno starenje kože, što podrazumijeva nastanak dubljih i plićih bora, gubitak elastičnosti, pojava mrlja, pa i karcinoma kože. Da bi se zaustavilo djelovanje slobodnih radikala, potrebne su nam učinkovite molekule – antioksidansi – pojašnjava dr. Petek Modrić.

Najtraženije je…

Antioksidansi, naneseni na kožu, potiču njezine prirodne obrambene mehanizme. – Sam antioksidans ne mora imati ta svojstva, on ih dobiva tek u određenom kemijskom obliku, kad sadržava čiste i stabilne molekule u “pravoj” koncentraciji i međusobnom odnosu.
– Upravo antioksidansi, poput vitamina C i E, ferulične kiseline i florentina te njihove kombinacije, pružit će koži potrebnu zaštitu, sanirati postojeća oštećenja i spriječiti nova – napominje.
Trenutno su u njezinoj ordinaciji natraženiji SkinCeuticals intenzivni tretmani za isušenu kožu, što ne čudi jer je to problem s kojim se veliki broj žena i muškaraca susreće tijekom zime.
No jednako su traženi i drugi tretmani, primjerice, tretman detoksikacije za problematičnu kožu, tretman za izbjeljivanje neujednačene boje kože, piling za izbjeljivanje jačih mrlja, luksuzni tretman, ali i tretman za čišćenje kože muškaraca.

SPECIJALISTIČKA ORDINACIJA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Dr. med. Sanja Petek Modrić
Vinka Međerala 4a
42000 Varaždin

Kontakt:
Tel.: 042 302 904
Mob: 095 302 9044
Web: www.dermatologija.hr
E-mail: [email protected]

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje