Povežite se s nama

Život i društvo

Bogati božićni blagdani: u općini Cestica priredbe i koncerti

Objavljeno:

- dana

Niz priredbi i koncerata bit će održano na području općine Cestice povodom božićnih blagdana. Svoju božićnu priredbu prvi će održati učenici Područne škole u Lovrečanu koja će se zbog velikog interesa mještana održati u sali DVD-a Lovrečan Dubrava u srijedu 17. prosinca s početkom u 16:30 sati.

U ponedjeljak 22. prosinca u 17 sati priredbu će u školi u Natkrižovljanu održati pak tamošnji učenici. Humanitarno božićno druženje Osnovne škole Cestica održat će se pred ulazom u školu u petak 19. prosinca s početkom u 16:30 sati. Potom su na redu božićni koncerti. U subotu 20. prosinca u 18 sati počet će koncert u župnoj crkvi sv. Barbare u Natkrižovljanu, a u nedjelju 21. prosinca s početkom u 17 sati na rasporedu je župa Križovljan i crkva Uzvišenja Sv. Križa u Radovcu.

Blagdane s radošću iščekuju i djeca iz vrtića koja će u ponedjeljak 22. prosinca okititi bor te potom razgledati jaslice u župnoj crkvi u Radovcu. Različite priredbe povodom božićnih blagdana bit će održane i u domovima za starije i nemoćne osobe, dok će cestički umirovljenici pohoditi bolesne članove.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

APN kreće u novi krug provedbe natječaja subvencioniranja stambenih kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) 1. veljače je objavila da kreće u novi krug provedbe natječaja subvencioniranja stambenih kredita u 2023. godini.

Objavili su hodogram prema kojemu po kojem je objava javnog poziva za dostavu ponuda banaka planirana za sredinu veljače, dok bi APN zahtjeve građana trebao zaprimati od 20. ožujka.

U objavljenom hodogramu 20. ožujka je naveden kao datum kada će banke u ime svojih klijenata početi s predajom zahtjeva za subvencije APN-u.

Javni poziv za građane bit će otvoren oko mjesec dana, odnosno do utroška osiguranih državnih sredstava, a procjenjuje se da će za ovu godinu biti potrebno izdvojiti oko 9.3 milijuna eura ili 70 milijuna kuna, što odgovara broju od oko 5800 zahtjeva.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Velikom Bukovcu i ove godine pomažu najpotrebitijima, ali i mladim obiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Veliki Bukovec i ove će godine posebnu pažnju pridavati svojim najpotrebitijim mještanima, najmlađima i umirovljenicima.

Da je Općina Veliki Bukovec socijalno osjetljiva općina koja posebnu pažnju pridaje svojim najpotrebitijim sumještanima, najmlađima i umirovljenicima još je jednom potvrđeno na sjednici Općinskog vijeća održanoj u utorak.

Naime, jedna od donesenih odluka tiče se upravo socijalno ugroženih mještana Općine Veliki Bukovec, ali i roditelja novorođenčadi, kao i umirovljenika. Riječ je o mjerama kojima Općina stvara socijalni nadstandard, a one se odnose na naknadu za troškove stanovanja, pomoć obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja, pomoć za podmirenje razlike cijene troškova pogreba te jednokratne pomoći novorođenčadi i umirovljenicima, kao i osiguravanje darova za djecu povodom blagdana.

– Cilj nam je da svi imaju jednake i adekvatne uvjete za život zbog čega posebnu pažnju pridajemo najugroženijim skupinama mještana, a pogotovo našim najmlađima i umirovljenicima. Naknade za novorođenčad samo su dio demografskih mjera koje provodimo s ciljem zadržavanja naših stanovnika i nadamo se da ćemo sa svime što radimo uspjeti promijeniti negativne demografske trendove – poručio je načelnik Franjo Vrbanić.

Uz brigu o najpotrebitijim sumještanima, tu su i značajna sredstva koja Općina ulaže u predškolski odgoj i obrazovanje, a u najavi je i vrijedna investicija – proširenje i energetska obnova vrtića.

Spomenimo i kako su na sjednici Općinskog vijeća usvojene izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu, kao i godišnji, odnosno trogodišnji plan davanja koncesija što se, između  ostalog, odnosi na obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Veliki Bukovec.

Odluka koja se tiče plana davanja koncesija omogućuje da Općina u narednom razdoblju raspiše natječaj za davanje koncesije za obavljanje spomenutih dimnjačarskih poslova na području Općine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje