Povežite se s nama

Život i društvo

Božićna čarolija u Beletincu: puštanje stotinu lampiona s porukama mira, ljubavi i prijateljstva

Objavljeno:

- dana

U SUBOTU, 17. PROSINCA

U Beletincu će u subotu, 17. prosinca, u 16 sati početi prigodna priredba „Božićna čarolija“.

Program će se odvijati u Osnovnoj školi Beletinec, gdje će u 16 sati početi Božićni sajam na kojem će se predstaviti udruge i odgojno-obrazovne institucije.

U 18 sati će članovi KUD-a Beletinec izvesti dramsku predstavu „Kak je počel rat vu mom selu“.

Slijedi božićni koncert crkvenih zborova Župe sv. Ilija, crkvenog zbora mladih i zbora mladih „Put života“, a nakon toga će nastupiti dječje i odrasle sekcije KUD-a Beletinec.

Poslije koncerta bit će održana Noć svjetla. – Stotinu lampiona s porukama mira, ljubavi i prijateljstva će obasjati nebo – najavljuju iz KUD-a Beletinec.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Hrvatski Caritas naručuje dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski Caritas (na čijem je čelu mons. Bože Radoš) će idućih dana naručiti dodatnih 100 stambenih modula za stanovništvo pogođeno razornim potresom na Banovini, izjavio je ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina, prenosi Informativna katolička agencija (IKA).

<<Hrvatski Caritas daruje 100 stambenih modula žrtvama potresa, a radit će se u Međimurju<<

Riječ je o ukupno 200 stambenih jedinica kojima će Hrvatski Caritas pružiti konkretnu pomoć stanovništvu.

Stambeni moduli koje je naručio Hrvatski Caritas su potpuno opremljeni potrebnim za svakodnevni život i dosad ih je postavljeno oko 20.

– Nastoji se osigurati ritam postavljanja šest stambenih modula dnevno, no bilo je i određenih poteškoća jer često i sam teren diktira vrijeme montiranja i isporuke. Prema svjedočenju mons. Svaline, teren je specifičan, zahtjevan, veliki su nagibi, uski putevi i treba pronaći prikladno mjesto za postavljanje stambenog modula – navode iz IKA-a.

Nastavite čitati

Život i društvo

Škola na Trećem: u prosincu snimljeno 72 sata programa, počelo i snimanje za novo polugodište

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje zajedno s učiteljima koji su uključeni u rad Škole na Trećem, u prosincu 2020. godine snimili su ukupno 4320 minuta, odnosno 72 sata programa Škole na Trećem za nastavne predmete Hrvatski jezik, Matematika, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Likovna kultura i Sat razrednika.

Napisano je 213 scenarija za izvođenje nastave i, među ostalim, izrađeno je 159 digitalnih nastavnih materijala. Lektorirano je također 595 kartica scenarija i 49 PowerPoint-prezentacija s digitalnim obrazovnim sadržajima.

Objavila je to Agencija za odgoj i obrazovanje, iz koje izvješćuju da je snimanje novih materijala Škole na Trećem (za drugo polugodište) započelo 18. siječnja.

Članovi razrednih timova koji sudjeluju u osmišljavanju sadržaja, izradi scenarija, digitalnih materijala recenzijama su učitelji iz cijele Hrvatske koje koordiniraju savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Nastavite čitati