Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: Hoće li SDP opet biti preglasan i ponižen, a direktor Varkoma Vlašić prezimiti?

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Hoće li SDP nakon preglasavanja njihova dva člana u Nadzornom odboru Termoplina biti posramljen i ponižen, pa će varaždinskom gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem proračuna za 2017. godinu?

Tim pitanjem je gradski vijećnik HSLS-a Željko Bunić reagirao na jučerašnju konferenciju za novinare gradskog SDP-a, na kojoj je Alen Kišić ponovno najavio da će putem SDP-ovih članova u NO-u Varkoma pokrenuti smjenu direktora Vlade Vlašića.

– Ići će na smjenu jednog od najvažnijih članova HNS-a u Varaždinu i intimusa gradonačelnika. Razlozi za smjenu su detaljno i argumentirano obrazloženi, što, naravno, pozdravljam, no s obzirom na to da HNS ima apsolutnu većinu u Nadzornom odboru Varkoma, očekujem da najavljena inicijativa neće biti podržana, da će članovi SDP-a biti preglasani, a direktor Varkoma prezimiti – navodi Bunić u priopćenju.

– Osobno me zanima hoće li  SDP nakon eventualnog i vjerojatnog preglasavanja članova SDP-a u NO-u ponovno biti posramljen i ponižen ili će SDP gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem proračuna Grada za 2017. bez obzira na oksimoronsku izjavu gospodina Kišića da će proračun podržati, ali da neće podržati prodaju Termoplina koja čini više od 20 posto proračunskih prihoda? Za mene bi takva reakcija pokazala da SDP misli ozbiljno i ne samo deklarativno brine za javni interes. U suprotnom će  konferencija za tisak biti amaterski režirana farsa SDP-a i HNS-a, tek igrokaz za javnost – zaključio je Bunić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati