Povežite se s nama

U fokusu

Bunić: Hoće li SDP opet biti preglasan i ponižen, a direktor Varkoma Vlašić prezimiti?

Objavljeno:

- dana

REAGIRANJE

Hoće li SDP nakon preglasavanja njihova dva člana u Nadzornom odboru Termoplina biti posramljen i ponižen, pa će varaždinskom gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem proračuna za 2017. godinu?

Tim pitanjem je gradski vijećnik HSLS-a Željko Bunić reagirao na jučerašnju konferenciju za novinare gradskog SDP-a, na kojoj je Alen Kišić ponovno najavio da će putem SDP-ovih članova u NO-u Varkoma pokrenuti smjenu direktora Vlade Vlašića.

– Ići će na smjenu jednog od najvažnijih članova HNS-a u Varaždinu i intimusa gradonačelnika. Razlozi za smjenu su detaljno i argumentirano obrazloženi, što, naravno, pozdravljam, no s obzirom na to da HNS ima apsolutnu većinu u Nadzornom odboru Varkoma, očekujem da najavljena inicijativa neće biti podržana, da će članovi SDP-a biti preglasani, a direktor Varkoma prezimiti – navodi Bunić u priopćenju.

– Osobno me zanima hoće li  SDP nakon eventualnog i vjerojatnog preglasavanja članova SDP-a u NO-u ponovno biti posramljen i ponižen ili će SDP gradonačelniku uzvratiti nepodržavanjem proračuna Grada za 2017. bez obzira na oksimoronsku izjavu gospodina Kišića da će proračun podržati, ali da neće podržati prodaju Termoplina koja čini više od 20 posto proračunskih prihoda? Za mene bi takva reakcija pokazala da SDP misli ozbiljno i ne samo deklarativno brine za javni interes. U suprotnom će  konferencija za tisak biti amaterski režirana farsa SDP-a i HNS-a, tek igrokaz za javnost – zaključio je Bunić.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Biskup Radoš primio gradonačelnika Bosilja: razgovarali o postavljanju skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u petak, u ordinarijatu varaždinske biskupije novog varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića.

Susretu je prisustvovao i preč. Anđelko Košćak, biskupski vikar za kler te biskupijski povjerenik za kulturnu baštinu.

Uz čestitku na osvojenom mandatu biskup se založio za dobru suradnju između biskupije i grada.

– Mi ćemo sa svoje strane nastojati biti  suradnici u svemu onome što je dobro, u onomu što nas okuplja i što nas vodi naprijed. Nemamo pravo imati bilo kakvi drugi interes jedino dobro ljudi – rekao je biskup Radoš.

Gradonačelnik je zahvalio na čestitki naglasivši spremnost za daljnji razvoj i unapređenje suradnje te rješavanje svih otvorenih pitanja.

Iz tog razloga, prvi susret biskupa i gradonačelnika nije bio samo protokolarne naravi jer su se u razgovoru dotakli brojnih pitanjima od zajedničkog interesa na kojima se očekuje dobra suradnja između crkve i jedinice lokalne samouprave. Postavljanje skulptura crkvenih redova u Parku Pape Ivana Pavla II, pomoć Caritasu i nove ideje o smještaju beskućnika, obnova objekata sakralne kulturne baštine, prijedlozi o imenima varaždinskih ulica bile su samo neke od tema vrlo otvorenog i konstruktivnog razgovora biskupa i gradonačelnika koji će, kako je istaknuto, biti svakako nastavljeni u cilju dobrobiti svih građana.

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinskoj županiji sve manje nezaposlenih, najtraženije prodavačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Krajem svibnja 2021. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Varaždin evidentirano je 2410 nezaposlenih osoba.

Na području Ispostave Ivanec bilježimo 624, Ludbreg 268, Novi Marof 290, Cestica 44 i Varaždin 1184 osobe.

U odnosu na prethodni mjesec, broj nezaposlenih je manji za 5,9%, a u usporedbi s istim mjesecom (svibanj) 2020. godine broj nezaposlenih manji je za 698 osoba, odnosno 22,5%.

Ujedno je evidentirano i 25 osoba kao tražitelja zaposlenja. Tijekom svibnja evidentirano je 355 novih nezaposlenih osoba. Direktno iz radnog odnosa prijavile su se 273 osobe, nakon škole 2, a iz neaktivnosti 80 osoba.

Tijekom svibnja 2021. godine prijavljeno je 758 slobodnih radnih mjesta, što je za 14 % (123 slobodnih radnih mjesta) manje nego u proteklom mjesecu, te 32,5% (186 slobodnih radnih mjesta) više nego u istom mjesecu prošle godine (svibanj 2020).

Najtraženija zanimanja u svibnju bili su prodavači i prodavačice, slijede skladištar, vozač, konobar i radnik ili radnica u proizvodnji.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!