Povežite se s nama

Ostali sportovi

Čak 37 odličja za 19 članova PK Barok

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivači Baroka nastupili su na Regionalnom prvenstvu za kategorije seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta koje se održalo u Sisku od 29. do 30 . lipnja ove godine.

 Natjecanje je održano u četiri dijela, a plivale su se pojedinačne i štafetne utrke. U konkurenciji 320 natjecatelja iz 13 klubova, nastupilo je i 19 članova Baroka koji su se natjecali u svim uzrasnim kategorijama. Osvojili su ukupno 37 odličja, od čega 3 zlatna, 13 srebrnih i 21 brončano.
Najuspješnija predstavnica Baroka na Regionalnom PH bila je kadetkinja Lana Sokač koja jedina osvajala zlatne medalje i to čak 3 puta. Osvojila ukupno 8 pojedinačnih odličja i u svim utrkama isplivala norme za Prvenstvo Hrvatske.  U konkurenciji kadetkinja zlatna je bila u utrkama 100 i 200 prsno, te 100 slobodno, a srebrna na 200 i 400 mješovito, te 100 leđno. U mlađe juniorskoj konkurenciji bila je 3. na 100 i 200 prsno.
Odličan nastup imala je i godinu dana mlađa Martina Štefinec koja je u konkurenciji kadetkinja osvojila srebra u disciplinama 100 i 200 prsno u kojima je isplivala i normu za PH, te broncu u utrci 400 mješovito. Osim toga, Martina je nekoliko puta bila 4. u kadetskoj i u mlađejuniorskoj konkurenciji.
Gregor Stadaas osvojio je ukupno 6 pojedinačnih odličja u disciplinama 200 i 400 mješovito, te 200 prsno, od kojih jedno srebro i dvije bronce u općoj, te dva srebra i broncu u mlađe seniorskoj konkurenciji. Matija Avirović bio je srebrni u općoj i mlađe seniorskoj konkurenciji u disciplini 1500 slobodno. Tihana Gazdek osvojila je brončane medalje u utrci 50 prsno u općoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.
Stela  Grobotek bila je 3. u utrci 200 mješovito u konkurenciji juniorki.
Martin Kocijan i Jan Ožeg  isplivali su norme za nastup na Prvenstvu Hrvatske. Kocijan je  ostvario 3 norme za nastup na PH. A normu otplivao je u utrci 100 delfin u kojoj je bio 4. među kadetima, a B norme ostvario je u utrkama 100 i 200 slobodno. Ožeg je A normu isplivao u utrci 100 prsno u kojoj je bio 3. među kadetima, a B normu u utrci 200 prsno.
Jakov Igrec bio je srebrni u utrci 200 mješovito u konkurenciji mlađih kadeta.
Mlađe seniorska štafeta u sastavu Stadaas, Avirović M., Avirović I., Štefinec u općoj je konkurenciji osvajila brončana odličja u utrkama 4×200 slobodno i  4×100 slobodno, te srebrno na  4×100 mješovito. Kadetska štafeta 4×200 slobodno u sastavu Kocijan, Cvetko, Lončarić, Ožeg bila je treća, kao i štafeta 4×100 mješovito u sastavu Igrec, Lončarić, Kocijan, Ožeg.
Ženska štafeta 4×100 mješovito u sastavu Kozulić, Berkopić, Gazdek, Grobotek bila je treća u općoj kategoriji, isto kao i štafeta 4×100 slobodno u sastavu Grobotek, Berkopić, Kozulić, Sokač.
Odličan nastup imao je i Karlo Rajković koji je u svim disciplinama u kojima je nastupio pokazao napredak i potvrdio dobru formu isplivavši osobne rekorde.
Evo i imena svih plivača koji su nastupili na ljetnom regionalnom prvenstvu:
Mlađi seniori: Gregor Stadaas, Matija Avirović, Tihana Gazdek.
Juniori: Tea Kozulić, Stela Grobotek, Maja Berkopić.
Mlađi juniori: Karlo Rajković, Ivan Avirović, Dario Štefinec.
Kadeti: Martin Kocijan, Jan Ožeg, Neven Lončarić, Nikola Briški, Luka Cvetko, Lana Sokač, Martina Štefinec.
Mlađi Kadeti: Jakov Igrec, Hrvoje Smontara, Dominik Kelemen.

Ovaj vikend (06.07.) nekoliko plivača nastupit će na Zg ligi gdje će pokušati ostvariti norme za nastup na PH.
Prvenstvo Hrvatske održava se u Zagrebu od 20. do 23.07., a za sada petero plivača ima norme: Tihana Gazdek, Lana Sokač, Martina Štefinec, Martin Kocijan i Jan Ožeg.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje