Povežite se s nama

Međimurje

“Čakovčanke i Čakovćanci

Objavljeno:

- dana

Peti rođendan Facebook grupe

Izložbeni prostor Centra za kulturu Čakovec ugostio je novu izložbu organiziranu u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca.

Facebook grupa Čakovčanke i Čakovćanci proslavila je svoj peti rođendan izložbom “Čakovec nekoć…” u Centru za kulturu.
Izložene su 94 autorske fotografije ili fotografije u vlasništvu članova grupe Č&Č iz razdoblja od 30-tih do 80 godina 20. stoljeća. Autori fotografija su Josip Strahonja, Nino Vranić, Josip Tarnai, Mirko Banjeglav, Ivica Žišković, Armin Sovar, Edo Lukman i Miljenko Muršić.

Izložba je za razgled otvorena do 5. lipnja.

– Izložbeni postav donosi neke dosad neviđene fotografije kao što su teme gradnje nekadašnjeg vanjskog čakovečkog kupališta, te fotografija kvartova koji su porušeni. Kod starije generacije izložba budi nostalgiju, a mlađima može biti škola i pouka da vide kakav je Čakovec nekad bio – rekao je Daniel Hampamer Kiga na otvorenju kojem je prisustvovao i gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje