Povežite se s nama

Međimurje

“Čakovčanke i Čakovćanci

Objavljeno:

- dana

Peti rođendan Facebook grupe

Izložbeni prostor Centra za kulturu Čakovec ugostio je novu izložbu organiziranu u sklopu obilježavanja Dana grada Čakovca.

Facebook grupa Čakovčanke i Čakovćanci proslavila je svoj peti rođendan izložbom “Čakovec nekoć…” u Centru za kulturu.
Izložene su 94 autorske fotografije ili fotografije u vlasništvu članova grupe Č&Č iz razdoblja od 30-tih do 80 godina 20. stoljeća. Autori fotografija su Josip Strahonja, Nino Vranić, Josip Tarnai, Mirko Banjeglav, Ivica Žišković, Armin Sovar, Edo Lukman i Miljenko Muršić.

Izložba je za razgled otvorena do 5. lipnja.

– Izložbeni postav donosi neke dosad neviđene fotografije kao što su teme gradnje nekadašnjeg vanjskog čakovečkog kupališta, te fotografija kvartova koji su porušeni. Kod starije generacije izložba budi nostalgiju, a mlađima može biti škola i pouka da vide kakav je Čakovec nekad bio – rekao je Daniel Hampamer Kiga na otvorenju kojem je prisustvovao i gradonačelnik Stjepan Kovač sa zamjenicima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Goričan povećala naknadu za novorođenu djecu na 4000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Goričan odlučila je povećati naknade za novorođenu djecu i to čak 100 posto. Naime, umjesto dosadašnjih 2000 kuna koje su dobila roditelji za svoju novorođenčad, iz općinskog proračuna će se ubuduće za svako novorođeno dijeti isplaćivati po 4000 kuna. Takva je odluka donijeta na 2. sjednici Općinskog vijeća Općine Goričan, koja je održana u utorak, 14. rujna.

– Vodeći računa o svojim mještanima, nakon uvođenja usluge „e-novorođenče“, Općina Goričan za 100 posto je povisila jednokratne naknade za novorođenu djecu, te će naknada sada iznositi 4000 kuna – poručili su iz Općine Goričan.

Nastavite čitati

Međimurje

Otvorene prijave za radionice digitalnih vještina Kreativno edukativnog centra “Murai”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Imaš dobar proizvod ili ideju, ali ne znaš kako ga promovirati?

– Nema problema, prijavi se na naše radionice digitalnih medija i zakorači u 21. stoljeće! – kažu iz Kreativno edukativnog centra “Murai” Sveti Juraj na Bregu.

Navedene radionice namijenjene su da pomognu umjetnicima, obrtnicima i poduzetnicima, ali i široj javnosti za brendiranje i promociju vlastitih aktivnosti. Potreba za ovim radionicama proizlazi iz napretka tehnologije i digitalizacije te usavršavanja vještina 21. stoljeća.

Naučene vještine mogu se primijeniti u razvoju poduzetničkih ideja i marketinga.

– Radionice su namijenjene svim dobnim skupinama koje imaju osnovno računalno znanje pa ako znaš upaliti kompjuter, spreman si za naše radionice! – dodaju organizatori.

Plan radionica:

  1. Produkcija online sadržaja (30. rujna u 17 sati)
  2. Radionica izrade osobne web stranice (7. listopada u 17 sati)
  3. Upravljanje društvenim mrežama (14. listopada u 17 sati)

Broj prijava je ograničen, stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Obrazac za prijavu

Radionice će se održati u Klubu Prostor – “CeZam” Čakovec. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje