Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečki mališani školske praznike proveli učeći plivati!

Objavljeno:

- dana

Zimski kamp plivanja za školarce ove je godine na čakovečkim Gradskim bazenima „Marija Ružić“ održan od 7. do 11. siječnja, a pohađalo ga je čak 148 učenika.

Dva sata dnevno

Naime, zimske sportske kampove već 13 godina organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, pri čemu je njihov pokrovitelj Grad Čakovec.

Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca zimske sportske kampove organiziraju od 2006. godine

Za provedbu kampa plivanja zadužen je Čakovečki plivački klub, čiji je predsjednik Goran Kolarić izjavio da su školarci od ponedjeljka do petka na bazenima provodili po dva sata.
– S njima je vježbalo šestero profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Ovisno o znanju plivanja, radili smo na poboljšanju tehnike i plivačkih sposobnosti, dok se s neplivačima provodio posebni program u bazenu namijenjen samo njima – rekao je Kolarić.
Učenici su u kampu bili podijeljeni u dvije grupe. Prvu grupu činili su učenici od prvog do trećeg razreda, a drugu grupu učenici od četvrtog do osmog razreda.

– Kamp plivanja, kao i svi kampovi koje tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika organizira čakovečka Zajednica sportskih udruga, osmišljen je s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena tijekom „ferija“ – objašnjavaju u Zajednici.

dav

Školarci se, također, upoznaju i s novim sportovima te često kasnije odluče trenirati aktivnost koju su iz prve ruke iskusili na kampovima.

Polaznici svih kampova su pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora, a za vrijeme treninga osigurano im je osvježenje – topli čaj, sok ili slično.
Kamp iz plivanja posjetili su i zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved te Zoran Vidović, zadovoljni što mnogo djece aktivno ispunjava slobodno vrijeme tijekom predaha od školskih obaveza.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje