Povežite se s nama

Međimurje

Čakovečki mališani školske praznike proveli učeći plivati!

Objavljeno:

- dana

Zimski kamp plivanja za školarce ove je godine na čakovečkim Gradskim bazenima „Marija Ružić“ održan od 7. do 11. siječnja, a pohađalo ga je čak 148 učenika.

Dva sata dnevno

Naime, zimske sportske kampove već 13 godina organizira Zajednica sportskih udruga Čakovca, pri čemu je njihov pokrovitelj Grad Čakovec.

Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca zimske sportske kampove organiziraju od 2006. godine

Za provedbu kampa plivanja zadužen je Čakovečki plivački klub, čiji je predsjednik Goran Kolarić izjavio da su školarci od ponedjeljka do petka na bazenima provodili po dva sata.
– S njima je vježbalo šestero profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Ovisno o znanju plivanja, radili smo na poboljšanju tehnike i plivačkih sposobnosti, dok se s neplivačima provodio posebni program u bazenu namijenjen samo njima – rekao je Kolarić.
Učenici su u kampu bili podijeljeni u dvije grupe. Prvu grupu činili su učenici od prvog do trećeg razreda, a drugu grupu učenici od četvrtog do osmog razreda.

– Kamp plivanja, kao i svi kampovi koje tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika organizira čakovečka Zajednica sportskih udruga, osmišljen je s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena tijekom „ferija“ – objašnjavaju u Zajednici.

dav

Školarci se, također, upoznaju i s novim sportovima te često kasnije odluče trenirati aktivnost koju su iz prve ruke iskusili na kampovima.

Polaznici svih kampova su pod stručnim nadzorom kvalificiranih trenera i profesora, a za vrijeme treninga osigurano im je osvježenje – topli čaj, sok ili slično.
Kamp iz plivanja posjetili su i zamjenici čakovečkog gradonačelnika Mario Medved te Zoran Vidović, zadovoljni što mnogo djece aktivno ispunjava slobodno vrijeme tijekom predaha od školskih obaveza.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje