Povežite se s nama

Sport

Canjuga: Siguran sam da će naši bez većih problema pobijediti Rumunjsku

Objavljeno:

- dana

Hrvatska rukometna reprezentacija u utorak, 16. siječnja u 18 sati igra svoju posljednju utakmicu prve faze Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon pobjede protiv Španjolske rezultatom 39:29 i remija s Austrijom 28:28, na redu je sraz s Rumunjskom.

– Siguran sam da će naši bez problema riješiti Rumunje. Također, ne vjerujem da Austrija može iznenaditi Španjolce, tako da ćemo u drugi krug prenijeti dva boda. Kao što sam rekao nema pritiska, no uz malo sreće možemo uhvatiti i polufinale – rekao je Vladimir Canjuga, trener Koke i bivši izbornik hrvatske ženske reprezentacije koji je optimističan.

– U idućoj fazi čekaju nas Njemačka i Francuska te Mađarska i Island.U drugom krugu trebamo izvedbe kao protiv Španjolske, no ovaj generaciji ne treba stvarati pritisak. Mislim da će ona svoj zenit doseći na Svjetskom prvenstvu iduće godine kada je Hrvatska jedan od domaćina – zaključio je je Canjuga.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje